Pensionarii au ieșit în stradă să ceară pensii mai mari. ”După ce plătim toate angaralele și luăm medicamentele mai rămânem cu câteva sute de lei pentru mâncare”

11 octombrie 2022, 07:58

Pensionarii cer soluţionarea gravelor probleme cu care se confruntă milioane de seniori ai României: creşterea preţurilor la curentul electric şi la gazele naturale, la produsele alimentare şi scăderea cu 19% a pensiei reale, care îngreunează viaţa pensionarilor.

Protestatarii susţin că acţiunile de protest au la bază refuzul Guvernului de a aproba majorarea pensiilor asigurărilor sociale de stat, precum şi refuzul de a aplica prevederilor Legii nr. 263/2010 referitoare la indexarea pensiilor.

Pe lista cerinţelor se află: creşterea cu 26% a pensiilor începând cu luna noiembrie a acestui an, majorarea valorii punctului de pensie la 1.840 lei, măsuri de sustenabilitate a bugetului asigurărilor sociale de stat, pe anul 2023 aprobat de Parlament sau modificarea actului normativ privind transferul contribuţiilor de asigurări sociale la administratorii privaţi, astfel încât pentru anul viitor să nu se prevadă nicio sumă, estimându-se astfel 12 miliarde de lei care vor rămâne la bugetul de asigurări sociale pentru creşterea pensiilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă