Pensionarii nu renunţă la creşterea cu 40% a pensiilor și își cer drepturile în instanță. Economiştii avertizează asupra consecinţelor nefaste

24 septembrie 2020, 21:04

Pensionarii nu sunt de acord cu justificarea guvernului pentru creșterea parțială a veniturilor lor și spun că vor apela la orice cale ca să-și primească toți banii. Dacă se ajunge la Curtea Constituțională cu noua lege, se bazează pe sesizarea pe care deja au făcut-o la Avocatul Poporului. În paralel așteaptă să vadă cum merge procesul în instanță deschis la Curtea de Apel București.

Unii dintre pensionari au decis să își ceară în mod individual drepturile în instanță.

Premierul a anunțat deja că va încerca să blocheze legea la Curtea Constituțională. Fostul președinte al CCR crede însă că Guvernul are puține șanse de câștig.

Economiștii avertizează asupra consecințelor.

Cristian Popa, membru în Consiliul de Administrație al BNR: „Toate cele 3 agenții vor face un review la acest final de an și de la toate avem deja perspectivă negativă. Toate urmăresc îndeaproape ce se întâmplă cu legea pensiilor. Cred că dacă va fi promulgată legea, vom fi downgradați. Ne vom împrumuta mai greu și mai scump.”

Unele efecte se văd deja. Pentru a doua zi consecutiv, moneda națională a coborât la un minim istoric. Cursul BNR a depășit pragul de 4 lei și 87 de bani pentru un euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă