Pensionar la Moscova. Primăria din capitala rusă finanțează activități recreative pentru persoanele de vârsta a treia

6 martie 2018, 21:55

De două ori pe săptămână, câte 30 de minute, pensionarii districtului Maryino fac exerciții fizice, indiferent de vreme. La modă este „mersul nordic” – plimbarea cu bețe – un sport care arde cu 50% mai multe calorii decât mersul pe jos.

Sub îngrijirea specialiștilor, pensionarii din Moscova au acces la bazin de înot, pot merge la sală, iar cei cu probleme respiratorii beneficiază de salino-terapie.

Se încearcă, de fapt, resocializarea în rândul pensionarilor. Decât să stea singuri între patru pereți, celor vârstnici li se oferă ocazia să își facă noi prieteni sau să își găsească tovarăși cu preocupări similare.

Liviu Iurea: „Ne aflăm într-unul din zecile de centre de recreere pentru persoanele de vârsta a treia. Aici lumea vine să facă gimnastică, să ia lecții de dans, de actorie; participă chiar și la cercuri literare.”

Statistica arată că, în Moscova, durata de viață în rândul pensionarilor a crescut de la 74 la 77 de ani. „Fiecare an trebuie trăit la intensitate maximă” – asta își doresc pensionarii care acum au preocupări noi și chef de viață.

Cele mai atractive sunt lecțiile de dans, fitness sau Zumba.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite