Pensiile urmează să fie plătite până pe data de 15. Guvernul va stabili un nou calendar și face control la Poșta Română

7 mai 2018, 18:45

Sătui să tot aștepte ca poștașul să le sune la ușă, mai mulţi locuitori din Târgu Jiu s-au dus săptămâna trecută la Oficiul Poștal să afle de ce nu își mai primesc pensiile și ajutoarele sociale.

Rămași fără bani, oamenii au cerut explicații, dar angajaţii Casei de Pensii și reprezentanții Poștei și-au pasat răspunderea și au ridicat din umeri.

„Toși banii care au trebuit să fie achitați au fost achitați, ultima tranșă fiind pe 20 aprilie. Nu cunoaștem motivul pentru care banii nu au ajuns în buzunarele pensionarilor” – Ioana Talau directorul Casei de Pensii Gorj.

Corpul de Control al premierului face verificări la Poșta Română iar din iunie sau din iulie, pensiile ar urma să fie distribuite în prima jumătate a lunii.

La finalul anului trecut în România erau puțin peste 5 milioane de pensionari, cu 9 mii mai puțin față de trimestrul precedent.

În Capitală 10 salariați susțin 5 pensionari, dar în judeţul Teleorman de exemplu, același număr de salariați susține 17 pensionari, conform datelor INS. Cele mai multe dintre pensii și ajutoare se distribuie prin Poşta Română.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite