Pensii acordate ilegal, în baza unor documente false. Au fost anulate primele nouă pensii

19 aprilie 2021, 10:53

Astfel, au fost anulate primele nouă pensii, iar în cazul a cinci persoane veniturile au fost diminuate, pentru că aveau la dosar documente false. Corpul de control al Casei de Pensii va fi trimis în Mehedinți, iar sesizarea conducerii Casei de Pensii este deja pe masa procurorilor.

Inițial, în nouă dosare au fost găsite ilegalități grave și au fost luate deja măsuri: unele pensii au fost tăiate, altele – diminuate, pentru că vechimea era atestată de documente false. Între timp, numărul dosarelor cu probleme a crescut la 20.

Pe fondul acestor verificări, un pensionar care primea ilegal aceste drepturi s-a prezentat la Casa de Pensii și a spus că vrea să returneze banii primiți în mod necuvenit, în ultimii trei ani – aproximativ 24.000 de lei.

Reprezentanții Prefecturii Mehedinți spun că vor sesiza corpul de control, dar dosarul a ajuns deja pe masa procurorilor.

Casa Județeană de Pensii Mehedinți are de verificat 7000 de pensii acordate din 2004 până în anul 2017, asupra cărora există suspiciuni că ar fi fost acordate pe baza unor documente false. Potrivit legii, statul își va mai putea recupera banii doar pe ultimii trei ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite