Penitenciarul Rahova, obligat să-i recunoască lui Liviu Dragnea zilele de muncă pe care le-ar fi putut presta în închisoare, dar nu a fost lăsat

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
23 aprilie 2021, 16:18

Liviu Dragnea a dat în judecată Penitenciarul Rahova, susţinând că ar fi pierdut aproape 50 de zile de libertate pentru că nu i s-a mai permis să muncească în spatele gratiilor.

Practic, el a cerut să-i fie recunoscute şi zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fracţiei de 2/3 din pedeapsă atunci când se va discuta cererea de eliberare condiţionată.

Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, a primit zilele trecute aviz favorabil din partea comisiei din Penitenciarul Rahova pentru eliberare condiționată.

Instanța de judecată va analiza săptămână viitoare cererea de eliberare condiționată. Pe 27 aprilie Liviu Dragnea trebuie să se prezinte cu cererea în fața magistraților.

Fostul lider social democrat a executat deja doi ani de închisoare din cei trei la care a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, ceea ce înseamnă că a îndeplinit deja perioada minimă obligatorie.

Dragnea a fost repartizat să muncească la atelierul auto al închisorii, zilele de muncă urmând să fie luate în considerare atunci când se va discuta eliberarea condiţionată.

Conducerea Penitenciarului Rahova i-a retras însă dreptul la muncă, după ce Liviu Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite