Pelicula ‘Joker’ în regia lui Todd Phillips a fost distinsă cu Leul de Aur

8 septembrie 2019, 12:11

Iar pelicula  ‘J’Accuse’ al lui Roman Polanski a fost recompensată cu Leul de Argint. Cel de-al treilea premiu important, Leul de Argint pentru cel mai bun regizor, i-a fost decernat suedezului  Roy Andersson pentru ‘About Endlessness’, relatează Agerpres care citează EFE.

La categoria interpretare, actriţa franceză Ariane Ascaride a câştigat Copa Volpi pentru cea mai bună actriţă pentru rolul său din ‘Gloria Mundi’, un film regizat de Robert Guediguian.

În timp ce Copa Volpi pentru cel mai bun actor i-a revenit italianului Luca Marinelli, pentru magistrala sa interpretare din ‘Martin Eden’ o adaptare a romanului clasic al lui Jack London.

Filmul ‘N. 7 Cherry Lane’, o producţie de animaţie a regizorului chinez Yonfan, cu desene realizate manual de artist timp de şapte ani, a primit premiul pentru cel mai bun scenariu.

Premiul special al juriului a revenit peliculei  ‘La Mafia Non e Piu Quella Di Una Volta’, un documentar regizat de Franco Maresco despre impactul Cosa Nostra în Sicilia.

Cel mai bun actor debutant a fost ales Toby Wallace care a obţinut premiul  Marcello Mastroianni pentru rolul său din filmul ‘Babyteeth’, al regizoarei australiene Shannon Murphy.

În cea de-a doua secţiune importantă a Mostrei de la Veneţia, Orizonturi, dedicată noilor curente de expresivitate, regizorul hispano-chilina Theo Court, a fost recompensat cu Premiul pentru cea mai bună regie, pentru ‘Blanco en Blanco’, cu Alfredo Castro în rolul principal.

La aceeaşi categorie, Marta Nieto a primit premiul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul său din filmul ‘Madre’ de Rodrigo Sorogoyen.

Cel mai bun film din secţiunea Orizonturi a fost desemnat ‘Atlantis’ de Valentyn Vasyanovyc, Premiul special al juriului i-a revenit lui ‘Verdict’ de Raymund Ribay Gutierrez, iar Premiul pentru cel mai bun scenariu filmului ‘Revenir’ de Jessica Palud.

Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină i-a revenit actorului Sami Bouajilla pentru rolul său din ‘Un fils’, în timp ce Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj i-a fost decernat filmului ‘Darling’ de Saim Sadiq.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

AUR anunță că îl măsoară intern pe Dan Puric pentru alegerile prezidențiale

Casa memorială „Amza Pellea", deschisă publicului