Pelicula ‘Joker’ în regia lui Todd Phillips a fost distinsă cu Leul de Aur

8 septembrie 2019, 12:11

Iar pelicula  ‘J’Accuse’ al lui Roman Polanski a fost recompensată cu Leul de Argint. Cel de-al treilea premiu important, Leul de Argint pentru cel mai bun regizor, i-a fost decernat suedezului  Roy Andersson pentru ‘About Endlessness’, relatează Agerpres care citează EFE.

La categoria interpretare, actriţa franceză Ariane Ascaride a câştigat Copa Volpi pentru cea mai bună actriţă pentru rolul său din ‘Gloria Mundi’, un film regizat de Robert Guediguian.

În timp ce Copa Volpi pentru cel mai bun actor i-a revenit italianului Luca Marinelli, pentru magistrala sa interpretare din ‘Martin Eden’ o adaptare a romanului clasic al lui Jack London.

Filmul ‘N. 7 Cherry Lane’, o producţie de animaţie a regizorului chinez Yonfan, cu desene realizate manual de artist timp de şapte ani, a primit premiul pentru cel mai bun scenariu.

Premiul special al juriului a revenit peliculei  ‘La Mafia Non e Piu Quella Di Una Volta’, un documentar regizat de Franco Maresco despre impactul Cosa Nostra în Sicilia.

Cel mai bun actor debutant a fost ales Toby Wallace care a obţinut premiul  Marcello Mastroianni pentru rolul său din filmul ‘Babyteeth’, al regizoarei australiene Shannon Murphy.

În cea de-a doua secţiune importantă a Mostrei de la Veneţia, Orizonturi, dedicată noilor curente de expresivitate, regizorul hispano-chilina Theo Court, a fost recompensat cu Premiul pentru cea mai bună regie, pentru ‘Blanco en Blanco’, cu Alfredo Castro în rolul principal.

La aceeaşi categorie, Marta Nieto a primit premiul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul său din filmul ‘Madre’ de Rodrigo Sorogoyen.

Cel mai bun film din secţiunea Orizonturi a fost desemnat ‘Atlantis’ de Valentyn Vasyanovyc, Premiul special al juriului i-a revenit lui ‘Verdict’ de Raymund Ribay Gutierrez, iar Premiul pentru cel mai bun scenariu filmului ‘Revenir’ de Jessica Palud.

Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină i-a revenit actorului Sami Bouajilla pentru rolul său din ‘Un fils’, în timp ce Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj i-a fost decernat filmului ‘Darling’ de Saim Sadiq.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă