Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva se va desfășura sub reguli stricte

23 septembrie 2020, 08:48

Regulile impuse de pandemie determină o planificare atentă a pelerinajului la moştele Sfintei Cuvioase Parascheva din 14 octombrie.

Deşi astăzi la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a avut loc o şedinţă de organizare care a durat aproape 2 ore, mai sunt de pus la punct ultimele detalii.

Joi până la prânz detaliile organizatorice vor fi comunicate de către reprezentanţii Mitropoliei.

În schimb, reprezentanţii Primăriei au anunţat deja celelalte măsuri ce se vor lua cu ocayia Sărbătorilor Iaşului. Nu va mai fi concertul de sfârşit al sărbătorilor. De asemenea, nu vor fi organizate tradiţionalele festivaluri ale vinului, niciun târg alimentar și nici nu vor mai fi autorizate puncte de vânzare ale obiectelor de cult.

Sărbătorile Iasului vor începe de pe 7 octombrie și vor continua și după 14 octombrie când este sărbătorită Sf. Cuvioasa Paraschiva, ocrotitoarea Moldovei. În contextul pandemiei, anul acesta vor fi impuse măsuri mult mai stricte pentru protejarea pelerinilor.

Primarul Iasului a mai spus că acest eveniment religios va fi foarte bine controlat de autorități, nu vor fi mai mult de 500 de persoane în nicio incinta şi vor fi stabilite culouare de intrare și ieșire bine delimitate.

Slujba dedicată Sf. Cuvioase Paraschiva de pe 14 octombrie va fi transmisă pe ecranele amplasate în diverse puncte din Iași fără ca miile de credincioşi să se adune pe Bulevardul Ştefan cel Mare.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite