Pelerinajul continuă la Castelul Peleș și la Palatul Regal. Mii de oameni îi aduc zilele acestea un ultim omagiu Regelui Mihai

9 decembrie 2017, 15:23

Cei care l-au iubit și l-au admirat pe Regele Mihai continuă să vină la Palatul Regal cu o floare, o candelă și cu un mesaj pe care să îl scrie în cartea de condoleanțe.

Sunt mulți vârstnici care își amintesc de Rege din copilărie sau își amintesc ce le povesteau părinții despre Rege, dar sunt și tineri, inclusiv familii cu copii mici care vin pentru că au citit despre Majestatea Sa în cărți sau au văzut interviuri televizate și îl consideră un reper moral și un simbol. Cu toții simt nevoia să își exprime în acest fel prețuirea, transmite Luiza Gireadă.

Unii dintre ei sunt hotărâți să revină la Palatul Regal miercuri seară sau pe parcursul zilelor de joi și vineri, pentru că atunci trupul neînsuflețit va fi depus în Sala Tronului.

Sâmbătă dimineață, în piața din fața Palatului va fi organizată o ceremonie religioasă și militară înainte ca trupul Regelui să fie dus la Catedrala Patriarhală și apoi la Curtea de Argeș.

Noul program al funeraliilor

La Castelul Peleș se fac pregătiri pentru funeralii. Miercuri, sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus în Holul de onoare. Pentru reprezentanții instituțiilor va fi deschisă o a doua carte de condoleanțe.

Miercuri, publicul nu va avea acces.

Astăzi și mâine, castelul este deschis pentru toți cei care vor să afle mai multe detalii despre istoria Casei Regale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite