Pelerinajul anual de la Iași, restricţionat. Doar ieșenii pot merge la racla cu moaștele Sfintei Parascheva

6 octombrie 2020, 07:29

Gradul de infectare în municipiul Iași a atins 1,58 și încă de ieri, comitetul județean pentru situații de urgență a adoptat o serie de măsuri, care intră în vigoare astăzi: se închid restaurantele, cafenelele dar și insituțiile de cultură unde nu vor mai putea fi organizate spectacole și concerte.

Dacă autoritățile locale nu au suspendat pelerinajul la racla Sfintei Parascheva, iată că în urma hotărârii comitetului național pentru situații de urgență, este oprită venirea pelerinilor din alte localități la Iași.

Riscul epidemiologic este foarte mare, a explicat secretarul de stat Raed Arafat, nu doar prin participarea în sine la eveniment . Călătoria până la Iași în autocare și trenuri, în special crește riscul contaminării.

Reprezentanțîi Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au declarat că Sfânta Liturghie de pe 14 ocombrie, când credincioșii ortodocși o sărbătoresc pe Sf Parascheva va avea loc, dar fi organizată doar pentru ieșeni și că ii încurajează pe cei care nu pot ajunge la Iași și la raclă cuvioase să se roage pentru alinare.

În jur de 100.000 de persoane din toată țară participau de regulă la sărbătoarea religioasă de la Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite