Pelerinaj la peștera Sfântului Apostol Andrei. Aproape șase mii de enoriași s-au recules la mănăstirea şi peştera din comuna Ion Corvin

30 noiembrie 2021, 15:04

Încă de dimineață, mii de oameni au ajuns în comuna constănțeană Ion Corvin pentru a participa la ceremonia religioasă de Sfântul Andrei. S-au format cozi de mașini, iar oamenii au mers kilometri pe jos, în ciuda ploii.

Aproape șase mii de enoriași au participat la slujbă. Cei mai mulți au stat la o coadă de sute de metri pentru a putea intra în peșteră, considerată a fi cea mai veche biserică din România.

În fiecare oră, aproximativ 500 de enoriași sărută raclele cu moaşte, unii chiar fără măşti. Însă există o persoană care le dezinfectează periodic.

Ceremonia religioasă a fost oficiată de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și de un sobor de preoți. Din cauza frigului, unor credincioşi li s-a făcut rău, dar au primit ajutor din partea echipelor medicale.

Zeci de jandarmi și polițiști au asigurat ordinea la mânăstire, dar și pe drumul către aceasta.

Cum transportul organizat nu a fost permis, șoferii autocarelor care aduceau credincioși au fost trași pe dreapta.

Mare sărbătoare a fost şi la Galaţi. Patronul spiritual al oraşului, apostolul Andrei, a fost celebrat la Catedrala Arhiepiscopală.

În ciuda temperaturilor foarte scăzute, dar şi a ploii torenţiale, mii de gălăţeni au venit încă de la primele ore ale dimineţii să se închine la moaştele Sfântului Andrei, aşezate în lateralul catedralei.

Peste 900.000 de români şi-au sărbătorit onomastica de Sfântul Apostol Andrei.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă