Pelerinaj la Mănăstirea Nicula, de Sfânta Maria. Credincioșii s-au rugat la o icoană a Fecioarei Maria care a lăcrimat acum 300 de ani

Marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului a reunit la Mănăstirea Nicula, din județul Cluj, mii de oameni, în ciuda multor restricții la care se așteptau și credincioșii. Pelerinajul, cel mai mare din Ardeal, a început de la mijlocul săptămânii, dar cei mai mulți au ajuns în ultimele 24 de ore.

15 August 2020, 13:47 (actualizat 15 August 2020, 20:59) Știrile TVR |
Zi mare la Mănăstirea Nicula
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Anul acesta, din cauza pandemiei, pelerinii nu au avut voie să se apropie și să atingă icoana făcătoare de minuni, dar s-au bucurat să fie acolo în această zi de sărbătoare și să asiste la cel mai așteptat moment - scoaterea Icoanei Fecioarei Maria din biserică și purtarea ei pe brațe în jurul lăcașului de cult.

Pentru că mulțimea începuse să se îmbulzească să filmeze acest moment, forțele de ordine au intervenit să le amintească credincioșilor de restricțiile care trebuie respectate.

Pe pajiștea din jurul mănăstirii, pelerinilor veniți de ieri li s-au mai alăturat câteva sute, care au venit la slujbă.

Au stat apoi la rând pentru a se închina la icoana considerată făcătoare minuni.

Fiecare pelerin a venit de data aceasta cu mâncare la pachet, pentru că nu s-au mai putut împărți sarmale și cozonaci.

Pentru ca totul să decurgă fară incidente, au fost mobilizați peste 350 de agenți și jandarmi care au dat și aproape 20 de amenzi.

16 persoane au primit îngrijiri medicale.

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul este una dintre cele mai cunoscute icoane din țară și se crede că face minuni. Anual, biserica este înconjurată de pelerini, mergând în coate și în genunchi, ca jertfă pentru iertarea păcatelor. Icoana este cunoscută pentru puterile ei tămăduitoare. Mulți oameni susțin că s-au vindecat de boli incurabile, iar alte familii spun că au fost binecuvântate cu prunci după ce s-au închinat la icoană.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 27°C 27°C
CLUJ 24°C 25°C
CONSTANTA 22°C 22°C
CRAIOVA 25°C 24°C
BRASOV 24°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI