Pelerinaj la Mănăstirea Nicula, de Sfânta Maria. Credincioșii s-au rugat la o icoană a Fecioarei Maria care a lăcrimat acum 300 de ani

15 august 2020, 13:47

Anul acesta, din cauza pandemiei, pelerinii nu au avut voie să se apropie și să atingă icoana făcătoare de minuni, dar s-au bucurat să fie acolo în această zi de sărbătoare și să asiste la cel mai așteptat moment – scoaterea Icoanei Fecioarei Maria din biserică și purtarea ei pe brațe în jurul lăcașului de cult.

Pentru că mulțimea începuse să se îmbulzească să filmeze acest moment, forțele de ordine au intervenit să le amintească credincioșilor de restricțiile care trebuie respectate.

Pe pajiștea din jurul mănăstirii, pelerinilor veniți de ieri li s-au mai alăturat câteva sute, care au venit la slujbă.

Au stat apoi la rând pentru a se închina la icoana considerată făcătoare minuni.

Fiecare pelerin a venit de data aceasta cu mâncare la pachet, pentru că nu s-au mai putut împărți sarmale și cozonaci.

Pentru ca totul să decurgă fară incidente, au fost mobilizați peste 350 de agenți și jandarmi care au dat și aproape 20 de amenzi.

16 persoane au primit îngrijiri medicale.

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul este una dintre cele mai cunoscute icoane din țară și se crede că face minuni. Anual, biserica este înconjurată de pelerini, mergând în coate și în genunchi, ca jertfă pentru iertarea păcatelor. Icoana este cunoscută pentru puterile ei tămăduitoare. Mulți oameni susțin că s-au vindecat de boli incurabile, iar alte familii spun că au fost binecuvântate cu prunci după ce s-au închinat la icoană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite