Peisaj de poveste la Cascada Clocota din Geoagiu-Băi

23 ianuarie 2022, 15:14

Cascada Clocota se află pe râul cu același nume, în stațiunea Geoagiu-Băi, la doar 15 minute de centrul orașului. Căderea de apă are aproape 40 de metri înălțime. Apa cascadei nu îngheață niciodată pentru că e formată din apele celor 16 izvoare termominerale din zonă. Puținii turiștii care ajung la cascadă sunt impresionați de peisajul pe care îl imortalizează în zeci de fotografii.

Cascada Clocota are și un aspect aparte, datorită unor falduri verticale care s-au creat pe întreaga înălțime a căderii de apă. Sunt rădăcinile unor copaci căzuți, spălate de ape și acoperite de calcar.

La început de primăvară în zonă apar și salamandre.

Printre localnici circulă și o poveste tristă a cascadei. Pe vremuri, în timpul imperiului Austro-Ungar, un ofițer al armatei Imperiului s-a îndrăgostit de fata morarului din localitate. Părinții fetei, considerând că e o afacere bună, au obligat-o să se căsătorească cu ofițerul. Pentru că fata iubea pe altcineva, ea s-ar fi aruncat de pe stânci în cascadă. Șocat de moartea tinerei, iubitul ei a săpat o chilie lângă cascadă și a locuit acolo ani de zile, în speranța că tânăra se va întoarce.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite