Pe un şantier de lângă Oradea au fost descoperite obiecte ceramice din epoca bronzului şi din prima epocă a fierului, vechi de peste trei milenii

22 februarie 2020, 14:25

Operatorul excavatorului lucra la adâncirea unui șanț când cupa utilajului a atins un obiect de mari dimensiuni. Muncitorul a coborât din cabină și observat fragmentele ceramice împrăștiate în zonă. S-a gândit că ar putea fi vorba de vestigii istorice și a anunțat autoritățile.

Specialiștii care au analizat situl și-au dat seama că cioburile provin de la o urnă funerară veche de circa 3.000 de ani, în care se află resturi de cenușă umană. Vestigiile au fost scoase din sol cu mare atenție, după mai multe ore de muncă.

În imediata apropiere, arheologii au descoperit o locuință din aceeași perioadă, dar şi o posibilă groapă funerară, cu cenuşa depusă direct în pământ.

În urma descoperirilor arheologice, lucrările au fost oprite parțial, pe o porțiune din şantier, spre nemulţumirea constructorilor. Aceștia se tem că nu vor mai putea respecta termenul de predare a lucrării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite