Pe un şantier de lângă Oradea au fost descoperite obiecte ceramice din epoca bronzului şi din prima epocă a fierului, vechi de peste trei milenii

Descoperire remarcabilă pe un şantier de lângă Oradea. În timpul unor săpături în zona şoselei de centură a oraşului, cupa unui excavator a scos la lumină obiecte ceramice din epoca bronzului şi din prima epocă a fierului, vechi de peste trei milenii. Arheologii care supravegheau lucrările au deschis acolo un şantier arheologic.

22 Februarie 2020, 14:25 Știrile TVR |
Vestigii vechi de trei milenii
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Operatorul excavatorului lucra la adâncirea unui șanț când cupa utilajului a atins un obiect de mari dimensiuni. Muncitorul a coborât din cabină și observat fragmentele ceramice împrăștiate în zonă. S-a gândit că ar putea fi vorba de vestigii istorice și a anunțat autoritățile.

Specialiștii care au analizat situl și-au dat seama că cioburile provin de la o urnă funerară veche de circa 3.000 de ani, în care se află resturi de cenușă umană. Vestigiile au fost scoase din sol cu mare atenție, după mai multe ore de muncă.

În imediata apropiere, arheologii au descoperit o locuință din aceeași perioadă, dar şi o posibilă groapă funerară, cu cenuşa depusă direct în pământ.

În urma descoperirilor arheologice, lucrările au fost oprite parțial, pe o porțiune din şantier, spre nemulţumirea constructorilor. Aceștia se tem că nu vor mai putea respecta termenul de predare a lucrării.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI