Pe teritoriului Capitalei sunt în acest moment peste 100 de depozite ilegale de deşeuri

21 februarie 2022, 20:47

Departe de agitaţia din oraş, în zonele de periferie s-au ridicat adevărate depozite de gunoaie în ultimii ani.

La marginea Cartierului Chitila din sectorul 1 al Capitalei, pe o stradă care nu apare pe hartă, pe o distanţă de aproximativ 1 km, sunt depozitate sute de tone de deşeuri.

La o aruncătură de băţ, un alt depozit ilegal. Acesta se întinde pe o suprafaţă de câteva hectare.

Bucureştenii care locuiesc pe lângă astfel de gropi de gunoi ilegale, adevărate focare de infecţie, dau vina pe autorităţi. Nu e de mirare având în vedere că numai pe teritoriul Capitalei sunt peste 100 de depozite ilegale, spune chiar Şeful Gărzii de Mediu Bucureşti.

Şeful Gărzii de Mediu București spune că în cazul celor 100 de depozite ilegale a tăiat amenzi în valoare de peste 1.000.000 de lei tuturor primăriilor şi deţinătorilor privaţi prinși pe picior greșit. Activiștii de mediu spun că amenzile nu rezolvă problema pentru că s-a ajuns în această situaţie tot pentru că autorităţile au închis deseori ochii, în special Poliția Locală.

Cei care sunt prinși că aruncă deșeuri la voia întâmplării pot primi amenzi de la Garda de Mediu de până la 30.000 de lei și se pot alege cu confiscarea maşinii, iar primăriile care nu aduc terenurile la starea inițială riscă amenzi între 50.000 şi 100.000 de lei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite