Pe mai multe aeroporturi din SUA, tehnologia 5G a fost suspendată. Marii transportatori aerieni din restul lumii critică dur modul haotic în care a fost gestionată problema

Două mari companii americane de telecomunicaţii - AT&T şi Verizon - au anuţat că suspendă serviciul 5 G în preajma multor aeroporturi din cauza riscurilor de interferență cu sistemele de aviație. Marea majoritate a liniilor aeriene care-și anulaseră zborurile spre Statele Unite, din cauza acestor riscuri, au revenit asupra deciziei, însă condamnă modul haotic în care autoritățile americane au gestionat situația.

20 Ianuarie 2022, 23:12 Știrile TVR |

Companiile aeriene cer instituirea unui cordon de siguranță pe o rază de 3,2 kilometri în jurul aeroporturilor.

Există riscul ca, prin activarea rețelei 5G, să aibă loc interferențe și să fie date peste cap aparatele care îi ajută pe piloți să aterizeze în condiții de vizibilitate redusă.

Scott Kirby, CEO United Airlines: Dacă e înnorat, dacă plouă, aparatura nu poate fi folosită, aterizarea nu e posibilă la Chicago, Atlanta, Detroit. Lucrurile nu pot rămâne aşa.

Joe Depete, preşedintele Asociaţiei Piloţilor de Linie, SUA: Ne dorim să fim pe primul loc în lume în materie de 5G, dar nu în detrimentul siguranţei aeriene.

AT&T și Verizon - cele mai puternice companii americane de telecomunicații - au suspendat, deocamdată, serviciul 5G în zona mai multor aeroporturi.

Robert Bryan, pilot Eagle Aviation, SUA: Altimetrul indică o anumită altitudine a avionului, dar aceasta ar putea fi eronată din cauza interferenţei cu frecvenţele de telefonie 5G.

După această decizie, marii transportatori aerieni din Europa, Asia și Orientul Mijlociu care își anulaseră cursele spre Statele Unite, au reluat o parte din zboruri. Dar critică dur modul haotic în care autoritățile americane au gestionat problema 5G.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 12°C
IASI 11°C 5°C
CLUJ 17°C 6°C
CONSTANTA 20°C 15°C
CRAIOVA 13°C 7°C
BRASOV 17°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI