Pe litoralul românesc, multă relaxare și nici urmă de distanțare

26 iulie 2020, 21:22

Așa și-au început ziua câteva zeci de turiști aflați pe plaja din Eforie Nord.

Dornici de distracție, oamenii au luat parte de la un adevărat flashmob pe plajă, sub coordonarea unui instructor de zumba. Iar după ce s-au încălzit pe ritmuri orientale, turiștii au intrat în apă să se răcorească.

De distanțare socială nici nu a mai fost vorba pentru că bătălia pe fiecare petic de nisip a fost aprigă.

Ca și zilele trecute, administratorii de plaje au încercat să impună turiștilor să respecte măcar parțial normele sanitare. Unii dintre cei care au ignorat restricțiile au fost rugați să plece de pe plajă.

Cei care totuși și-au dorit să se bucure de soare în condiții de siguranță au ales plaje mai îndepărtate din sudul litoralului, inclusiv cea de la Tuzla. In ciuda valurilor mari, a algelor omniprezente, aici oamenii s-au putut relaxa păstrând totodată distanța, pentru că plaja nu a fost prea aglomerată.

În paralel, continuă și ofensiva autorităților împotriva celor care nu respectă normele de prevenire a infectării cu COVID 19.

Un administrator de plajă din Eforie Nord a fost amendat cu 5.ooo de lei pentru lipsa distanțării sociale, al doilea în 24 de ore.

În plus, în Mamaia Nord, patronii a două cluburi, respectiv două terase, au primit amenzi totale de 21.000 de lei, pentru neluarea măsurilor privind respectarea normelor de protecție sanitară.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite