Pe biciclete împotriva cancerului la sân. Din curtea Ambasadei României la Paris s-a dat startul unei curse inedite. La eveniment a participat și ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu

Câteva femei curajoase au plecat pe biciclete de la Paris şi vor traversa Europa până la Bucureşti. Ambiţia lor este de a arăta tuturor că sportul învinge boala, că sprjinul celor dragi şi spiritul de echipă pot face ca viaţa să meargă mai departe după un diagnostic cumplit - cancerul de sân. La start a fost şi corespondentul nostru la Paris, Mihaela Antoche.

17 Septembrie 2021, 21:44 (actualizat 17 Septembrie 2021, 22:06) Știrile TVR |

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sporturilor din Franța: "- Sunteţi pregătite, fetelor?".

Din curtea Ambasadei României la Paris s-a dat startul unei curse cicliste neobișnuite: Paris - București. Protagoniste sunt 30 de femei, 17 în prima etapă, iar alte 13 sunt femei din România, care se vor alătura grupului la Drobeta-Turnu Severin.

Numitorul comun: sportul care poate învinge un diagnostic dur, cum este cancerul de sân.

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sporturilor din Franţa: "Sunt foarte mândră (...) Casiopeea va traversa Europa întreagă şi va merge și pe paşii făcuţi de mine ca să vin din România în Franţa, trecând prin Mulhouse, acolo unde locuiesc părinţii mei, şi este ceva simbolic pentru mine personal să le acompaniez pentru că sunt ministrul Sporturilor şi am fost o fată care a venit aici, în Franţa, cu multe dificultăţi, cu părinţii mei".

Roxana Mărăcineanu a purtat o cască pe care a primit-o de la omologul din România, Eduard Novak, un mare iubitor al sportului și un campion.

Multe din ciclistele de la Casiopeea au învins boala. Ele au învățat pe propria piele cât de valoroase sunt mesajele de încurajare și încrederea în sine.

Nathalie David, preşedinta Asociaţiei Casiopeea: "Să nu renunţe niciodată şi să creadă în valorile sportului, pentru a învinge boala".

Beatrice, Asociaţia Casiopeea România: "Mergeţi la doctor regulat, faceţi prevenţie şi faceţi sport pentru a rămâne sănătoase".

Inițiativa doamnelor de la Casiopeea s-a bucurat de la început de sprjinul Ambasadei României la Paris și al Ministerului francez al Sporturilor.

Luca Niculescu, ambasadorul României în Franţa: "Este un proiect pe care îl pregătesc de ani de zile și care astăzi, iată, se întâmplă, au plecat de aici, de la Ambasada României în Franța pentru a ajunge, peste o lună, în România, unde vor fi primite de autoritățile din România și cele franceze. Ceea ce face Asociația Casiopeea, de fapt Asociațiile Casiopeea, pentru că una este în România și cealaltă în Franța, este ceva minunat, dau multă speranță".

Curajoasele cicliste vor vizita în drumurile lor asociații și spitale și vor fi primite de ambasade ale Franței și României.

Mihaela Antoche, corespondent TVR: "După 4.000 km și 10 țări străbătute, doamnele de la Casiopeea vor ajunge la punctul final al călătoriei - Ambasada Franței, București, pe 16 octombrie".

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI