Pe autostrada Lugoj-Deva, cu viteză ca-n oraş: 50 de km/h pe vreme rea

17 octombrie 2019, 20:17

Lotul trei al autostrăzii Lugoj – Deva, care leagă Ilia de Holdea, ar fi trebuit deschis circulației la începutul lui august.

Dar oficialii de la drumuri au refuzat să facă recepția segmentului de autostradă după ce au constatat că șoseaua a fost construită prost.

Între timp, au comandat o expertiză care recomandă deschiderea traficului cu restricții de viteză și tonaj.

Tronsonul, lung de 22 de kilometri, ar putea fi dat în circulație săptămâna viitoare. Totul depinde însă dacă se va face recepția descărcării nodului rutier de la Holdea.

Oficialii de la drumuri mizează că, anul acesta, vor fi dați în trafic aproximativ 50 de kilometri de autostradă: 43 de kilometri pe loturile trei și patru ale autostrăzii Lugoj – Deva și un segment de 5 km între Biharia și Borș, vama cu Ungaria.

La aceștia s-ar putea adăuga încă 35 de kilometri, dar doar dacă vremea va permite constructorilor să lucreze: 18 kilometri ai autostrăzii Transilvania între Iernut și Cheţani, 12 kilometri ai centurii ocolitoare a orașului Bacău și câțiva kilometri ai lotului 1 Sebeș-Turda.

Chiar dacă la început antreprenorul a avut o mobilizare mult mai bună, termenul de 31 decembrie este încă unul problematic pentru punerea în trafic a acestui tronson de autostradă.

La începutul anului, reprezentații Ministerului Transporturilor promiteau că, anul aceasta, vor fi dați în circulație aproximativ 100 de kilometri de autostradă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă