Pe arterele din Capitală sunt pulverizate substanțe care ar combate coronavirusul. Cât de eficientă este dezinfectarea străzilor?

30 martie 2020, 20:22

Primăria Capitalei spune că folosește substanțe biocidice, iar unele dintre primăriile de sector folosesc substanțe pe bază de peroxid de hidrogen sau pe baza de hipoclorit, așa acum este cazul sectorului 6.

Reprezentanţa din România a Organizației Mondiale a Sănătății recomandă să se folosească doar detergenții convenționali, cu evitarea producerii de praf și aerosoli.

Florin Mihălțan, medic pneumolog: „Vaporii care se degajă de la soluțiile de clor sunt iritante bronșice, iritante respiratorii, pot să dea tuse, secreție, pot să dea inflamație a mucoaselor la nivel conjunctival și la nivelul nasului„.

Sunt simptome pe care mulți dintre bucureșteni susţin că le-au simțit în ultima vreme.

Potrivit OMS România, există informații contradictorii privind utilizarea hipocloritului și capacitatea sa de a distruge virusul de pe suprafețe și din aer. Mai mult decât atât, este o substanță corozivă pentru piele și dăunătoare pentru ochi, iar dacă intră în contact cu materia organică de pe suprafața drumului poate forma subproduse extrem de periculoase.

Potrivit Ordonanței Militare numărul 4, autoritățile locale vor trebui să monteze dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările din blocuri.

Totodată, vor trebui să dezinfecteze și intrările în imobile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite