Pe 31 octombrie începe Festivalul Internațional de Arta Povestirii „SUNTEM POVEȘTI”, ediția a II-a

30 octombrie 2017, 08:17

Mesajul evenimentului este faptul că cel mai eficient mijloc de transport al oamenilor este imaginația, cea mai mare comoară este înțelepciunea și cele mai frumoase povești sunt ei înșiși, prin propriile vieți, prin viețile celor din jurul lor și prin modul în care reușesc să le împărtășească. Teleportarea devine astfel posibilă: povesti înseamnă a călători fără nicio opreliște.

Festivalul este dedicat tuturor celor care îndrăgesc poveștile: copii, părinți, educatori, profesori, jurnaliști, artiști, specialiști din companii și lumea afacerilor.

Tema de anul acesta este: Prietenia și poveștile ei.

Cercetători în domeniu au demonstrat, după mai bine de 17 ani de studiu, că arta de a spune povești reprezintă unealta cea mai puternică de comunicare între oameni. Fiecare individ, de la copii la adulți, are puterea de a pătrunde într-o poveste, de a se perfecționa în arta oratoriei și de a descoperi prin povești tradițiile, folclorul, istoria și cultura unui întreg popor, pentru ca mai apoi, prin cunoștințele cumulate să poată transmite mai departe bogăția acestei lumi.

 

(w460) Tema festi

Un Festival Internațional de Povești la București reprezintă o reală sărbătoare a umanității, o întâlnire memorabilă între povestitori sosiți din lumea întreagă și publicul care va rămâne acaparat pentru totdeauna de poveștile aduse din colțuri îndepărtate ale lumii.

Povestitori îndrăgiți și cunoscuți în lumea întreagă vor fi prezenți la București, aducând în capitala României arta storytelling-ului: Jeff Gere din Hawaii, Anne Glover din Canada, Alicia DongJoo Bang din Coreea de Sud, John Mukeny Namai din Kenya, Giorgiana Popan din Arad, Adriana Ene din București și alți invitați speciali.

Programul festivalului:

31 octombrie

·      ora 13.30, Librăria Cărturești Verona – Ceainărie – O altă propunere în locul unei conferințe de presă obișnuite

Atelier de storytelling pentru jurnaliști, „Succesul vine din felul în care spui povestea”. Vor participa: Jeff Gere – Hawaii, Alicia DongJoo Bang – Coreea de Sud, Anne Glover – Canada, John Mukeny Namai – Kenya,                         Giorgiana Popan- Arad, Petre Crăciun – scriitor, Sînziana Popescu – scriitoare, moderator Adriana Ene

1 noiembrie

·     ora 11.00, Biblioteca Centrală Universitară – Prietenia și poveștile ei

Sesiune de povești pentru elevii școlilor partenere

·     ora 16.00, Librăria Cărturești Verona, Mansardă – Cine scrie poveștile?

Întâlnire cu scriitorii de literatură pentru copii – Sînziana Popescu, Iulia Iordan, Petre Crăciun, Carmen Tiderle

·     ora 19.00, Librăria Cărturești Verona, Ceainărie – Prietenia și poveștile ei 10+

Sesiune de povești susținută de povestitorii internaționali și români, Jeff Gere – Hawaii, Anne Glover – Canada, Alicia DongJoo Bang –                   Coreea de Sud, John Mukeny Namai – Kenya, Leon Magdan, Giorgiana Popan și Adriana Ene – România și ivitații speciali Carmen Tiderle și Iulian Bobîrnea ( în această seară, prin   parteneriatul cu Crucea Roșie, președintele filialei de tineret Crucea Roșie, sector 4 va prezenta o povește umanitară despre prietenie și voluntariat, un pas mic și important făcut din grija față                de semenii noștrii)

2 noiembrie

·     ora 10.30, Liceul Internațional de Informatică – Prietenie nu bulling

Sesiune de povești despre prietenie și comportamente benefice în rândul copiilor și adolescenților – participă povestitorii internaționali

·     ora 14.30, Colegiul Național Matei Basarab – Conferință atelier – Importanța storytelling-ului în perspectivele formării profesionale

·     ora 19.00, Librăria Cărturești Verona, Mansardă – Tu ai un prieten? Contează? 10+

Sesiune de povești susținută de povestitorii internaționali și români, Jeff Gere – Hawaii, Anne Glover – Canada, Alicia DongJoo Bang – Coreea de Sud, John Mukeny Namai – Kenya, Leon Magdan,          Giorgiana Popan și Adriana Ene – România și ivitații                  speciali, scriitorii Sînziana Popescu și Petre Crăciun.

3 noiembrie

·     ora 14.00, Biblioteca Centrală Universitară – Arta de a spune povești copiilor din spitale

Atelier de storytelling pentru voluntari ai asociațiilor Taxiul bomboane, Magiccamp, Pavel, Little People.

·     ora 19.00, Librăria Cărturești Verona, Ceainărie – Impro – storytelling – show

Un spectacol de improvizație susținut de povestitorii internaționali

4 noiembrie

·      ora 10.00, Colegiul Național Matei Basarab, Amfiteatru – „Și  eu sunt poveste”

Concurs de arta povestirii susținut de elevii de             gimnaziu și de liceu ai școlilor și liceelor partenere. Juriul va fi format din povestitorii internaționali.

·     ora 18.00, Teatrul Excelsior – Ca în povești

Spectacol de povești, muzică și magie – încheierea festivalului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite