Paul McCartney anunţă publicarea unei cărţi cu fotografii inedite de la începuturile ”Beatlemania”

1964: Eyes of the Storm
1964: Eyes of the Storm
26 ianuarie 2023, 19:41

Intitulată „1964: Eyes of the Storm”, cartea va cuprinde 275 de fotografii realizate cu o cameră de 35 mm în periplul fostei sale trupe prin şase oraşe, de la Liverpool şi Paris la New York, Washington şi Miami, aceasta fiind prima vizită legendară a „Celor patru fantastici” în Statele Unite

„Aceasta este propria mea înregistrare a primei noastre mari călătorii, un jurnal fotografic al The Beatles în şase oraşe, începând din Liverpool şi Londra, urmate de Paris – unde John (Lennon, n.a.) şi cu mine fusesem autostopişti cu trei ani în urmă – şi apoi de ceea ce am considerat a fi cel mai important lucru, vizita noastră ca grup în America„, a declarat McCartney, citat într-un comunicat.

Muzicianul s-a ocupat de prologul cărţii şi de descrierile fotografiilor din fiecare oraş, oferind impresii personale despre călătoria sa alături de George Harrison, Ringo Starr şi John Lennon.

Cartea include, de asemenea, o introducere realizată de Jill Lepore, istoric la Harvard şi eseistă new-yorkeză, precum şi o prefaţă semnată de Nicholas Cullinan, directorul National Portrait Gallery din Londra, dar şi un eseu al curatoarei de artă Rosie Broadley.

Ca o completare a acestei cărţi, fotografiile publicate în aceasta vor fi prezentate publicului, în premieră, la o expoziţie intitulată „Paul McCartney. Photographs 1963-64: Eyes of the Storm”, ce poate fi vizitată la National Portrait Gallery în perioada 28 iunie – 1 octombrie.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite