Paturi pentru terapie intensivă, aparate de ventilaţie mecanică și aparate mobile de radiologie - achiziții cu bani europeni pentru spitalele din Vâlcea

Trei spitale din judeţul Vâlcea urmează să achiziţioneze aparatură medicală cu fonduri de la Uniunea Europeană pentru a creşte capacitatea de reacţie în timp util la criza provocată de COVID-19. Este vorba despre Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea şi despre spitalele suport COVID din Mihăeşti şi Horezu. Cei mai mulţi bani, aproximativ două milioane de euro, vor fi accesaţi pentru spitalul din Râmnicu Vâlcea, pentru dotarea secţiilor de Boli Infecţioase, Psihiatrie, ATI, blocul operator, precum şi pentru creşterea capacităţii de testare a laboratorului de genetică moleculară, unicul din judeţ.

26 August 2020, 15:46 (actualizat 26 August 2020, 15:52) |
Telejurnal regional - Fonduri UE pentru spitale
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Aparatură medicală în valoare de 3 milioane şi jumătate de euro va fi achiziţionată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, pentru spitalele din Vâlcea.

Lista cu aparatură medicală necesară pentru a creşte capacitatea de reacţie a unităţilor medicale la criza provocată de COVID-19 a fost aprobată în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea.

Şi spitalul din Horezu, în care sunt trataţi în acest moment bolnavi de COVID din judeţul Vâlcea, urmează să fie dotat cu aparatură medicală prin acelaşi program european.

De asemenea, centrele de îngrijire din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vâlcea vor fi dotate cu echipamente de protecţie şi cu materiale sanitare necesare combaterii virusului SARS-CoV-2 tot printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană.

În spitale vor fi achiziţionate cu bani europeni paturi pentru terapie intensivă, aparate de ventilaţie mecanică, aparate mobile de radiologie sau containere dotate cu baie, care vor fi montate în curtea unităților medicale.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 3°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 1°C 4°C
CONSTANTA 2°C 6°C
CRAIOVA 2°C 1°C
BRASOV 3°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI