Patrulele de poliție primesc întăriri în tot mai multe țări europene. În Franța, unde de la câteva sute de cazuri zilnic s-a ajuns la aproape 3 mii, patrulele pot să închidă cafenelele

16 august 2020, 21:52

Destinațiile de vacanță din Italia, de pe malul mării, sunt înţesate de polițiști. Patrulele au primit întăriri pentru a controla respectarea regulilor impuse de pandemie.

Decizia de a disloca un număr mare de forțe de ordine pe litoral a fost luată de municipalități după ce s-a constatat pe plan local o creștere a numărului de îmbolnăviri, pusă pe seama încălcării măsurilor de igienă și de distanțare socială în localuri și pe plaje.

Numărul total al infectărilor din peninsulă a scăzut simțitor în ultima perioadă. S-au înregistrat zilnic câteva sute de cazuri noi și sub 10 decese.

A crescut numărul patrulelor de poliție și în Paris, unde masca de protecție a devenit obligatorie în toate spațiile deschise din zonele turistice aglomerate.

Cu toate acestea, sunt mulți cei care nu respectă regula și una dintre menirile polițiștilor e, deocamdată, să le atragă atenția.

Patrulele pot acum și să închidă cafenelele sau să intervină pentru a dispersa orice adunare de peste 10 persoane în care distanțarea și alte reguli de igienă nu sunt respectate.

Numărul infectărilor a crescut extrem de mult în Franța – de la câteva sute de cazuri zilnic, în urmă cu o lună, la aproape 3.000 înregistrate într-o singură zi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite