Patrulă neobișnuită pe străzile din Bruxelles: "Băieții COVID"

Pe străzile din Bruxelles și-a făcut apariția o patrulă mai puțin obișnuită. E formată din doi tineri care și-au ales numele "Băieții COVID" și și-au propus să vegheze, într-un stil relaxat și plin de umor, la respectarea restricțiilor impuse de pandemie.

22 Ianuarie 2021, 07:57 (actualizat 22 Ianuarie 2021, 14:48) |

Edouard și Oscar și-au pierdut locurile de muncă din cauza pandemiei. Dar s-au reinventat și acum patrulează prin centrul Bruxelles-ului îmbrăcați în costume de protecție, cu mănuși și înarmați cu dezinfectant, bureți, ruleta și... un pic de umor.

Un cuplu care mănâncă pe stradă e sfătuit să stea într-un colț până termină, altor trecători li se reamintește că măștile lor trebuie să acopere nasul.

Cei doi dau sfaturi, dar și acționează. De exemplu, șterg ecranele parcometrelor, pulverizează dezinfectant pe mâinile pietonilor. Și, foarte important, au mare grijă să pregătească niște recruți care să le urmeze exemplul și să-și organizeze, la rândul lor, propriile grupuri.

"Băieții COVID" se finanțează din donații și, pentru că se pricep la ceea ce fac, au și perspectiva unui contract cu Primăria Bruxelles-ului.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 15°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 5°C 8°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 6°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI