„Copii, femei și bătrâni au fost sacrificați, uciși, arşi de vii, răpiți din casele lor”. Patru săptămâni de la atacul Hamas asupra Israelului. Peste 1.400 de morți, peste 240 de ostatici. Imaginile atrocităților nu pot fi difuzate vreodată

4 noiembrie 2023, 20:14

Am găsit niște cavadre aici. Unu, două, trei, patru, cinci cadavre.

E cineva aici? Am găsit o polițistă, a fost ucisă.

Oh, Dumnezeule, oh, Dumnezeule! Toți au fost uciși. Toți cei din zona scenei au fost uciși.

Este cineva în viaţă? Ne poate da cineva un semn de viață?

Imaginile filmate cu telefonul mobil chiar de către un soldat israelian arată ororile comise de gruparea Hamas. Sute de persoane care participau la un festival de lângă graniţa cu Gaza, în sudul Israelului, au fost ucise cu sânge rece.

Frații Rashed livrau mâncare la acest festival, când Hamas a atacat mulţimea. Viețile celor doi s-au schimbat pentru totdeauna. 7 octombrie a fost cea mai grea zi din viaţa lor.

Rada Rashed, membru minoritatea druză:Gloanțele îmi treceau pe lângă faţă, nu știu cum. Fetele de lângă mine erau doborâte şi așteptam şi eu să fiu lovit. Apoi am văzut o groapă, de parcă ar fi fost săpată de cineva. Am intrat în ea – un muncitor, Yousef, și eu. Am rămas acolo până când împușcăturile s-au oprit.

Locuitorii unui kibbutz distrus de Hamas acum 4 săptămâni se recuperează într-o stațiune pitorească, la Marea Moartă. Fac terapie psihologică şi pictează. Nu mai au decât hainele de pe ei, şi acelea donate de fundaţiile de caritate.

Eyelet Hakim, localnică kibbutz Be’eri:Mă voi întoarce la Be’eri. Mă voi întoarce. Mă voi întoarce și voi trăi acolo până voi muri, dar mă voi întoarce. Și îmi voi reconstrui casa, îmi voi reconstrui familia, acolo unde m-am născut, pentru că aceasta este casa mea. Nu există altă casă pentru mine nicăieri în lume.

Când antreprenorul Maoz Inon și-a sunat tatăl în dimineața zilei de 7 octombrie, a crezut că părinții lui sunt în siguranță, în adăpostul casei. Câteva minute mai târziu, locuinţa a fost distrusă de o rachetă Hamas.

În orașul Netanya, pe fațada unui centru pentru pensionari sunt afişate fotografii de mari dimensiuni cu cei răpiţi de Hamas. Tot acolo se poate vedea şi un graffiti care înfățișează copii în dificultate, ca un omagiu adus victimelor din 7 octombrie.

Yossi Kaplan, director cămin de bătrâni: Copii, femei și bătrâni au fost sacrificați, uciși, arşi de de vii și răpiți din casele lor.

După atacurile din 7 octombrie, când teroriștii au ucis peste 1.400 de persoane, Israelul a promis că va anihila mișcarea Hamas.

Mulţi sunt de părere că evenimentele de acum 4 săptămâni reprezintă cel mai grav atentat asupra evreilor de la Holocaust încoace.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite