Patru români participă la Ultramaraton, cel mai greu de pe planetă: 630 de kilometri la Polul Nord

3 martie 2018, 21:14

Când sunt minus 30 de grade e vreme bună. Gerul îți taie respirația, iar obstacolele pot să apară la fiecare pas. În această lume îngheţată are loc Ultramaratonul, cea mai aspră competiţie sportivă din lume. 9 zile, 630 de kilometri.

România are un record în istoria competiției: Tiberiu Uşeriu este singurul sportiv care a câştigat Ultramaratonul doi ani consecutiv.

Acum, merge şi Levente Polgar. Este singurul sportiv cu dizabilităţi acceptat vreodată la Ultramaraton.

Nu e timp de dormit pentru că fiecare metru cucerit este esenţial. Un pariu pe care vrea să îl câştige şi Avram Iancu, românul care a înotat de-a lungul Dunării. Acum, este bibliotecarul de la Ultramaraton.

Experiențele de viață și antrenamentul contează la fel de mult în cursa de la Pol.

În premieră, o româncă s-a înscris şi ea la Ultramaraton. A avut un accident grav şi spune că înșelat deja moartea. Aşa că vrea să intre în Cartea Recordurilor. Una dintre provocări este să reziste 630 de kilometri cu sania pe care va trebui să o tragă în urma ei. În Canada, la antrenamente, a tras o anvelopă uriaşă.

Pentru 6633 Arctic Ultra cu toții au făcut antrenamente extreme. Au dormit în zăpadă, iar în cele mai geroase zile făceau baie la copcă.

23 de sportivi intră acum în cursă. România este a doua națiune cu un număr de 4 participanți, după Zimbabwe cu 6 alergători.

Important este să ajungi la final, să îţi întreci limitele, pentru că premiul este simbolic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite