Patru pui de leu au fost salvați din Ucraina și duși într-un sanctuar din Minnesota

Lei salvaţi
Lei salvaţi
1 decembrie 2022, 19:22

Cei patru pui – un mascul și trei femele – s-au născut în timpul războiului din Ucraina în crescătorii și au rămas orfani la câteva săptămâni, potrivit IFAW.

„Acești pui au îndurat în scurta lor viață mai mult decât ar trebui să îndure orice animal”, a declarat Meredith Whitney, manager al programului de salvare a animalelor sălbatice la IFAW.

Potrivit comunicatului, puii au supraviețuit bombardamentelor sporadice și atacurilor cu drone din Ucraina.

După un zbor de nouă ore, puii au aterizat pe Aeroportul Internațional O’Hare din Chicago. După ce au trecut de vamă, puii au fost întâmpinați de personalul de îngrijire de la The Wildcat Sanctuary pentru a-i transporta de la aeroport la sanctuarul din Sandstone, Minnesota, se arată în comunicat.

Potrivit comunicatului, puii vor trăi acum împreună ca o turmă la sanctuar, care dispune de un habitat special amenajat pentru lei.

„Din momentul în care IFAW ne-a contactat pentru a solicita parteneriatul nostru, am știut că acești pui și-au găsit propria casă pentru totdeauna în sanctuarul nostru”, a declarat Tammy Thies, fondator și director executiv al The Wildcat Sanctuary. „Au un spațiu personalizat, deschis pentru a explora și iarbă moale sau fân pentru a-și odihni trupurile obosite.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite