Patru oameni au murit și 140 au fost răniți din cauza incendiilor din Turcia. Mii de turişti au fost evacuaţi

30 iulie 2021, 09:53

Incendiile au ajuns pe dealurile din Marmaris, în spatele hotelurilor pline cu turişti. Situaţia este complicată după zile şi nopţi în care pompieri, susţinuţi de avioane şi elicoptere speciale, încearcă să controleze flăcările. Apa este luată chiar din mare, în apropierea plajelor.

Mai multe hoteluri din Bodrum şi Marmaris au fost evacuate.

Unii localnici au fugit pe câmp din calea flăcărilor care le-au distrus casele. Imaginile pe care le vedeţi au fost surprinse la Marmaris în această după amiază.

Şi în regiunea Manavgat, la 75 de km de Antalya, situaţia este gravă. Flăcările au pârjolit proprietăţi, maşini şi case.

Potrivit autorităţilor turce, incendiile au afectat 17 provincii din zonele cu ieşire la Marea Egee şi Marea Mediterană. Oficialii spun că va mai dura până când incendiile vor fi stinse.

Au fost mobilizaţi 4000 de pompieri, 680 de vehicule pentru stingerea incendiilor, 40 de avioane şi elicoptere speciale şi 9 drone.

Preşedintele Erdogan a dat asigurări că persoanele responsabile pentru ceea ce a numit „atacuri” vor fi trase la răspundere.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă