Patru muncitori care au sosit din China au intrat în carantină la Brăila. Ei nu au fost monitorizați în niciun fel pe aeroport

3 februarie 2020, 11:35

Cei patru muncitori au mers în China în perioada 27 ianuarie – 1 februarie, unde au lucrat pe un șantier de construcții. Pe data de 1 februarie s-au întors în țară, au făcut escală în Dubai și au ajuns pe aeroportul din București în jurul prânzului. Toți patru au fost sfătuiți de familii să meargă la spital pentru a fi testați pentru coronavirus.

Doi dintre ei au ajuns duminică la spital, iar ceilalți doi s-au prezentat la medic azi dimineață. Analizele preliminare nu arată prezența coronavirusului. Cu toate acestea, au fost sfătuiți cu toții să intre în carantină.

Astfel, cei patru nu au voie să părăsească domiciliul, trebuie să fie izolați de ceilalți membri ai familiei și monitorizați permanent atât de către medicul de familie, cât și de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

Iar un muncitor din Tulcea, care a lucrat alături de cei patru brăileni pe șantierul naval din China, a revenit și el acasă fără știrea autorităților. Acesta ar trebui să meargă la spital în cel mai scurt timp pentru analizele necesare.

Alți patru români, repatriați de Ministerul de Externe, cu zboruri organizate de Franța și Germania, sunt în carantină pentru 14 zile în cele două țări.

Trei marinari sunt ajutați să părăsească navele pe care lucrează înainte de finalizarea contractelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite