Patru monumente spun povestea adolescenţilor din Ucraina în cadrul proiectului „Open Museums Open Hearts”

Proiectul
Proiectul
16 decembrie 2022, 10:07

Proiectul „Rădăcini şi visuri”, al asociaţiei culturale „Câte-n lună şi-n mansardă”, s-a dorit a fi o oază de creaţie şi de împuternicire a adolescenţilor prin contribuirea la sentimentul de împărtăşire a unei idei pozitive şi de apartenenţă la aceasta.

Cele 4 monumente constituite în jurul conceptului „Rădăcini şi visuri” propus de artista Ana Petrovici-Popescu sunt expuse până în luna februarie 2023 în curţile sau în interiorul celor patru muzee partenere – la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Monumentul „The Soul of the Mystical Nature”, realizat de tinerii ucraineni poartă un mesaj încurajator pentru noi toţi: să nu încetăm vreodată să visăm. Din bucăţile amorfe de lut, au fost create un peşte-ancoră înconjurat de un şarpe, un fluture îmbinat cu o stea, o balerină-chitară, o maimuţă, o conservă cu iubire şi un dragon care poate călători în timp.

Al doilea monument, „The House of Hearts”, realizat din lemn şi fier, a fost construit şi amplasat în curtea interioară a Palatului Suţu, sub îndrumarea sculptorului Ovidiu Toader.

Al treilea monument se află la intrarea principală a Muzeului Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi. Împreună cu artista Raluca Băjenaru, adolescenţii ucraineni au imaginat o lume aducătoare de lumină în sufletele oamenilor sub forma unor planete ce reprezintă viitorul omului contemporan şi al generaţiilor viitoare.

Muzeul Naţional al Literaturii Române găzduieşte monumentul cu pagini transparente şi vise la vedere, „The Diary of the Future „Dear Ukraine”, realizat sub ghidarea artistei Ioana Stelea.

Miercuri, 21 decembrie, de la ora 16.00, echipa întregului proiect care a deschis uşile celor patru muzee pentru a ajunge la inimile tinerilor ucraineni se reuneşte pentru un prim tur al celor patru monumente, tur ce va fi organizat şi pentru publicul larg, începând cu luna ianuarie 2022.

Până în prezent, peste 300 de adolescenţi ucraineni au participat la programele de educaţie non-formală şi de recreere în cadrul proiectului „Open Museums Open Hearts” în perioada iunie – octombrie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă