Patru miliarde pentru sănătatea Franței. Președintele Macron prezintă un plan ambițios pentru reforma din sănătate

18 septembrie 2018, 23:06

Franța va crea peste 400 de noi locuri de muncă pentru medicii generaliști în așa numitele «deșerturi medicale» – zonele în care asistența medicală lipsește. Alți 4.000 de asistenți medicali îi vor ajuta pe doctori, cu documente admnistrative sau acte medicale simple, cum ar fi măsurarea tensiunii.

Emmanuel Macron, președintele Franței: „Nu se va întâmpla peste noapte, dar trebuie să începem acum. Trebuie să reformăm sistemul pentru următorii 50 de ani”.

Reformarea sistemului de sănătate va ține pasul cu tehnologia. Fiecare pacient va avea un dosar medical complet informatizat.

Emmanuel Macron, președintele Franței: „Dorim un sistem de sănătate bazat pe prevenţie. Dar şi asistenţă medicală pentru fiecare dintre cetăţenii noştri, de-a lungul întregii vieţi”.

Sistemul de sănătate din Franța era cândva unul dintre cele mai bune din lume. Dar reducerile bugetare și lipsa personalului creează mari probleme. Sălile de așteptare sunt pline până la refuz, în spitale paturile sunt insuficiente, iar la țară sunt prea puține dispensare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite