Patru inculpaţi din dosarul în care este acuzat Liviu Dragnea şi-au recunoscut vina. Dragnea: Mă consider nevinovat

14 februarie 2017, 10:47

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a fost marţi dimineaţa, la sediul instanţei supreme, pentru un nou termen în dosarul în care este judecat pentru instigarea la abuz în serviciu şi la fals, alături de alte persoane, printre care şi fosta sa soţie, Bombonica Prodana. Declaraţiile au fost transmise de TVR 1, într-o Ediţie Specială.

Trei dintre inculpaţii din dosar, Nicuşor Gheorghe, fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica la data faptelor funcţionari publici în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman, au cerut procedura simplificată, recunoscându-şi vinovăţia.

Am înţeles învinuirile care mi se aduc şi nu este necesar să mi se aducă explicaţii suplimentare. Înţeleg să nu mă prevalez de dreptul la tăcere. Nu solicit procedura simplificată deoarece mă consider nevinovat”, le-a spus Liviu Dragnea judecătorilor.

La ieşire de la audieri, Liviu Dragnea a spus jurnaliştilor că demersurile celorlalţi inculpaţi în dosar nu schimba cu nimic atitudinea sa şi nici adevărul. Ceea ce hotărăşte fiecare om acuzat în dosar este problema lor, nu schimba cu nimic adevărul.

„Este problema dumnealor, nu schimbă cu nimic nici atitudinea mea, nici adevărul. Eu sunt nevinovat, acest dosar se bazează doar pe două — trei declarații, pentru care eu o să aduc martori care nu au fost audiați la Parchet, declarații care sunt neadevărate. Ceea ce hotărăște fiecare om acuzat este problema dumnealui, nu schimbă cu absolut nimic adevărul, și pe mine asta mă interesează”, a declarat Dragnea la ieșirea de la termenul pe care l-a avut la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Următorul termen de judecată va fi 28 martie.

Pe 9 decembrie judecătorii au decis că instanţa a fost sesizată în mod legal de procurori, dispunând începerea procesului. Primul termen a avut loc pe 31 ianuarie şi a început cu o amânare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite