Patru copii mici și doi adulți au fost înjunghiați într-un atac armat comis într-un parc din sud-estul Franței

8 iunie 2023, 12:45

Martorii povestesc scene greu de imaginat într-un parc: Un bărbat a atacat câțiva copii și adulți cu un cuțit. Copiii nu au mai mult de 3 ani, unii erau în cărucioare, iar printre ei sunt micuți de naționalitate germană și britanică.

„Alergam pe malul lacului şi, deodată, am văzut zeci de oameni care fugeau. Mă întrebam ce s-a întâmplat, şi o doamnă a ţipat : „Fugi, fugi, e unul care înjughie lumea! A înjughiat copii, fugi, fugi!” – povestește un martor.

Președintele Emmanuel Macron, politicieni și francezi din toate categoriile au reacționat imediat pe rețelele sociale. Act de o lașitate absolută, Abominabil – sunt câteva dintre reacții.

Deputații din Adunarea Națională au păstrat un minut de tăcere pentru victimele atacului.

Sunt imagini cu prinderea atacatorului, scene care au fost filmate de un martor.

Primele date ale anchetei arată că suspectul se declară creștin din Siria, este căsătorit în Suedia și este tatăl unei fetițe de 3 ani. Pe baza documentelor depuse a obținut statut de refugiat în Suedia. Soția sa, de naționalitate suedeză, spune că nu l-a mai văzut de câteva luni și că nu mai are informații despre el. Parchetul antiterorist nu a deschis, deocamdată, o anchetă pentru act terorist.

––––––––––––––––––-

Atacul s-a petrecut în această dimineață într-un parc de lângă lacul Annecy, unde erau mai mulți copii și adulți. Atacatorul este un sirian solicitant de azil, cunoscut de poliție. Printre copiii răniți sunt și foarte mici de până în trei ani, iar doi dintre aceștia sunt în stare foarte gravă.

Forțele de ordine au intervenit imediat și l-au reținut pe atacator. Martorii  spun că violența atacului a fost una ieșită din comun.

Parchetul Antiterorist a anunțat că, deocamdată, cel puțin în acest stadiu, nu a deschis o anchetă pentru terorism.

După acest atac, deputaţi şi membri ai guvernului francez au ţinut joi un minut de reculegere în Adunarea Naţională (camera inferioară a parlamentului de la Paris).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite