Patru copii au murit într-un incendiu care le-a mistuit casa. Părinții erau plecați de acasă. Poliția și Protecția Copilului anchetează cazul

16 ianuarie 2020, 09:32

ACTUALIZARE  Polițiștii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă și îi vor audia pe părinți imediat cum aceștia vor ieși din spital.

Și Protecția Copilului Timiș anchetează cazul copiilor care au ars în incendiu. Conducerea instituției recunoaște că a fost sesizată despre faptul că minorii ar fi fost neglijați de părinți.

Inspectorii au fost de mai multe ori în vizită.

Protecția Copilului a trimis dosarul serviciilor de asistență socială din cadrul primăriei. Și specialiștii lor au monitorizat familia. Ultima vizită o făcuseră pe 7 ianuarie, dar nu găsiseră nimic în neregulă.

Dosarul s-a reîntors acum la Protecția Copilului, care trebuie să decidă dacă fratele mai mare poate rămâne în grija părinților. Medicii spun că acesta este traumatizat după moartea fraților lui și are nevoie de consiliere psihologică.

__________________

Incendiul a izbucnit în jurul orei 22.00, într-un apartament în care dormeau cinci minori cu vârste între 4 luni și 14 ani.

Băiatul cel mare era în altă cameră, iar când a încercat să intre în încăperea în care dormeau frații săi, s-a intoxicat cu fum și a ieșit din locuință. A alarmat vecinii, care au sunat la 112.

În scurt timp au ajuns și părinții, care au încercat să intre în casă, dar nu au reușit să ajungă la micuții rămași într-o cameră.

Pompierii au intervenit și au stins incendiul, însă pentru cei 4 copilași nu au mai putut face nimic.

Trupurile carbonizate au fost găsite în camera în care dormeau. Medicii de la Ambulanță au preluat 4 persoane – părinții, băiatul de 14 ani și un vecin – și le-au transportat la spital pentru îngrijiri.

Din spusele vecinilor, copiii erau deseori lăsați singuri, în grija fratelui de 14 ani.

Părinții și cei cinci copii locuiau cu chirie în imobilul care a ars. Doar tatăl muncea. Mama lucrase ca agent de pază, însă acum era în concediu de creștere a copilului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă