Patru blocuri din Londra izolate cu material similar celui folosit la turnul ars au fost evacuate și vor fi supuse unor lucrări

Câteva mii de londonezi au fost evacuaţi, de urgenţă, pentru că blocurile în care locuiau sunt un pericol. Clădirile sunt izolate cu materiale similare celor folosite la turnul mistuit de un incendiu devastator, pornit de la o combină frigorifică. Bilanţul tragediei de săptămâna trecută, încă provizoriu, este de 79 de morţi.

24 Iunie 2017, 14:49 |

Patru blocuri turn, în total 700 de apartamente, au fost evacuate în timpul noptii. Primăria din districtul Camden, nord-vestul Londrei, anunță lucrări urgente de protecție antiincendiu la aceste blocuri.

Bob O'Toole, preşedinte asociaţie locatari: "Poliţia a mers din uşă-n uşă,  explicând oamenilor ce au de făcut,  dar nu e evacuare fortaţă.  Li s-a spus să plece pentru propria  siguranţă, dar fiecare face ce vrea."

Primăria a închiriat camere la hotelurile din zona, dar aproximativ o sută de oameni  au petrecut noaptea în aer liber. Cei care au rude sau prieteni au fost sfătuiți să se mute la ei o perioadă.

Cele patru blocuri turn au fost renovate acum 8 ani, de aceeași firmă care s-a ocupat și de blocul care a ars. Izolația termică externă va fi îndepărtată. Există temeri că nici țevile de gaze nu sunt izolate cu materiale corespunzătoare.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 9°C 6°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 9°C 13°C
CRAIOVA 7°C 9°C
BRASOV 8°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI