Patru bărbați din Galați care au furat sute de mii de euro după ce au spart mai multe sedii de firme în Franța au fost reținuți

7 decembrie 2018, 19:22

Gruparea, foarte bine organizată, își pregătea cu mare atenție fiecare jaf. Urmăreau câteva zile activitatea societăților comerciale, orele de program ale angajaților și dacă existau paznici. Aveau stații mobile și aparatură IT pe care o foloseau pentru ca operațiunile să se deruleze fără greșeală.

Membrii grupării acționau pe timp de noapte, urcau pe clădiri, decupau acoperișurile, apoi pătrundeau în interior, spărgeau seifurile sau casele de marcat și plecau cu banii.

Gălățenii au reușit să fure din 31 de societăți comerciale. Cu banii obținuți și-au cumpărat apartamente și mașini în țară.

În urma anchetei, polițiștii francezi din Limoges au reușit să îi identifice pe suspecți și au cerut ajutor colegilor din România. Este vorba de doi frați din Târgu Bujor, care erau și liderii de grup, și alți doi indivizi din Berești și Vlădești.

Prejudiciul total se ridică la aproximativ 400.000 de euro, fără a fi luată în calcul distrugerea acoperișurilor clădirilor. Bărbații au fost reținuți în baza unui mandat european de arestare și ar putea fi extradăți pentru continuarea cercetărilor în Franța.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă