Patronii restauratelor care fac livrări la domiciliu au început să ducă personal pachetele la adresele clienților. Firmele de curierat percep până la 37 la sută comision

De mai bine de o săptămână, restaurantele din Timișoara au din nou activitatea la interior suspendată, așa că patronii au fost nevoiți să revină la soluția livrărilor la domiciliu. Doar că de această dată, au început să ducă personal pachetele la adresele clienților.

03 Noiembrie 2020, 11:26 (actualizat 03 Noiembrie 2020, 12:01) |
Livrările la domiciliu, o soluție
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Firmele de curierat percep până la 37 la sută comision și sunt extrem de ocupate și selective, așa că reprezentanții restaurantelor nu au de ales și trebuie să onoreze singuri comenziile.  De multe ori, bucătarii și chelnerii lasă uniformele la o parte și iau bicicleta și rucascul în spate pentru livrare.

Administratorii restaurantelor se plâng însă de costul mare al livrărilor. Dintr-o comandă de 100 de lei, comisionul firmei de curierat poate ajunge până la 40 de lei, pe lângă ceea ce plătește clientul destinatar.  Restaurantele au redus drastic personalul, iar acum, oamenii buni la toate sunt cei mai căutați. Barmanii s-au reprofilat, iar patronii muncesc cot la cot cu angajații.

Afacerile de familie, precum cea a lui Sandi, încă supraviețuiesc, pentru că presiunea salariului e mai mica. Tânăra și-a deschis restaurantul într-o perioadă nefastă, chiar la sfârșitul anului trecut, și nu a apucat nici măcar să își amortizeze investiția. Se bazează pe părinții ei care o ajuta în toate.

Pentru a evita cheltuielile mari cu livrarea, administratorii restaurantelor mai apelează și la serviciile de taximetrie și Uber, ceva mai ieftine decât serviciile de delivery.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 21°C
IASI 20°C 14°C
CLUJ 15°C 12°C
CONSTANTA 17°C 17°C
CRAIOVA 19°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI