Patronii restaurantelor, cafenelelor și barurilor, îngrijorați de evoluția pandemiei. Ministrul Finanțelor va propune scutirea firmelor din HoReCa de la plata impozitului până la sfârșitul anului

3 octombrie 2020, 18:02

Pandemia l-a lovit pe chef Alex Petricean chiar în momentul în care restaurantul său de fine dining împlinea un an de la deschidere. Ultimele șase luni au fost foarte grele, iar pierderile pe măsură.

Cei din industria restaurantelor, barurilor și cafenelelor stau zilnic cu ochii pe evoluția pandemiei. O creștere prea mare a numărului de cazuri poate duce la închiderea acestora.

Decizia de a pune din nou lacătul pentru o perioadă este în mâinile celor din Comitetele Județene pentru Situații de Urgență. În Capitală, dacă va fi cazul, închiderea ar urma să se facă pe sectoare.

În țară, în mai multe localități din Hunedoara și Bacău restaurante, baruri și cafenele au fost nevoite să tragă storurile. La fel s-ar putea întâmpla de luni și la Iași, dar și în alte județe.

Reprezentanții industriei HoReCa cer în continuare sprijin financiar de la Guvernul pentru a depăși această perioadă de criză. La sfârșitul săptămânii, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a anunțat că va propune în următoarea ședință a Executivului scutirea firmelor din HoReCa de la plata impozitului până la sfârșitul anului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite