Patronii de restaurante, nemulțumiți de sezonul 2021

30 septembrie 2021, 17:23

În timp ce hotelierii de la mare sunt mulțumiți de sezonul estival 2021, administratorii localurilor se plâng: au rămas fară angajați și au oferit servicii de calitate slabă. Acuză regulile neclare și prea multă incertitudine.

După lărgirea plajelor din nordul litoralului, aproximativ 30 la sută dintre turiști au migrat în stațiunile din sud. Cum administratorii din Năvodari și Mamaia nu au putut utiliza porțiunea nouă de nisip, cea de lângă mare, scăderea numărului de turiști le-a destabilizat veniturile.

Valul de scumpiri ar putea duce la creșterea prețurilor pentru pachetele turistice de anul viitor. Din octombrie, de când se pun în vânzare sejururile, costurile ar putea fi mai mari cu 10 procente.

Reprezentanții localurilor de pe litoral au caracterizat sezonul estival 2021 că unul în care a domnit haosul, instabilitatea și lipsa predictibilității. Vor o legislație clară și stabilă, pentru a ști dacă își vor continua activitatea anul viitor.

Reprezentanții RESTO din Constanța au în vedere că din următoarele zile să înceapă discuții cu autoritățile pentu a stabili strategii clare, care să se aplice pentru activitatea turistică la nivel național.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite