Patronii de localuri neautorizate, protejaţi de „propria răspundere”. Încep noi verificări. Raed Arafat explică procedura de control

21 ianuarie 2017, 22:16

În baza acestei asumări au şi petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă în Bamboo sute de tineri.

Primarul din sectorul 2 recunoaşte: şansa lor a fost că totuşi clubul a avut căile de acces libere, după ce anul trecut primise o amendă pentru că acestea erau blocate.

În Bamboo s-a investit mult după Colectiv, mai ales în căile de evacuare, spune designerul Cătălin Botezatu, care evită să indice dacă este acţionar în afacere.

La un an şi mai bine de la Colectiv, în România mergi în multe cluburi şi în alte spaţii publice pe proprie răspundere.

După Colectiv, guvernul a dat o ordonanţă prin care pompierii au, teoretic, mai multe pârghii pentru a închide un local.

Nu pot totuşi să o facă dacă acesta nu are autorizaţia de securitate la incendii, adică tocmai actul care atestă că au fost luate toate măsurile pentru a preveni o tragedie.

Cum s-a întâmplat şi după Colectiv, acum încep alte controale.

Ministerul de Interne promite că va fi în alertă, mai ales că urmează o minivacanţă.

Nu poate cineva să funcţioneze numai dând hârtie pe proprie răspundere la aşa ceva de aici cum este acest club, a precizat secretarul de stat Raed Arafat la Telejurnal.

„Au fost într-adevăr emise nişte legi, legi destul de dure, s-au luat măsuri, sunt foarte multe localuri care au fost închise, am închis localuri după inspecţii. Dacă vedem anul trecut, numai într-o inspecţie care s-a făcut într-o noapte în 2 judeţe am închis vreo 3 localuri pentru că am găsit persoane în plus în ele faţă de numărul maxim permis prin autorizaţie. Însă legea ce zice acuma – într-adevăr avem o prelungire, prelungire până la sfârşitul lunii iunie, dar motivele de închidere care sunt valabile şi fără această prelungire au rămas valabile. Asta înseamnă că închiderea sau motivele care sunt prevăzute în hotărârea de guvern, dacă nu greşesc 915, care prevăd care sunt motivele care permit pompierului să închidă localul, astea nu sunt prelungite. (…) Oricum se închide localul”, a explicat Raed Arafat.

Comentariul său pe larg, în materialul VIDEO

Intervenţia integrală din cadrul Telejurnalului AICI

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite