VIDEO TELEJURNAL

Patronii clinicilor şi laboratoarelor private vor să încaseze şi mai mulţi bani de pacienţi, chiar dacă au bilet de trimitere

Acum, dacă cer bani în plus pentru investigaţii şi tratamente, patronii clinicilor şi laboratoarelor private riscă să piardă contractul cu Casa. Aşa că le cer autorităţilor să schimbe contractul-cadru din sistemul de asigurări.

17 Februarie 2017, 20:45 (actualizat 17 Februarie 2017, 20:50) |
Patronii clinicilor private cer să li se permită să ia legal bani pentru analize
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

E interzis ca furnizorii de servicii medicale care primesc fonduri de la Casa de asigurări să ceară bani în plus de la cei care vin cu bilet de trimitere.

Dar, aşa cum vă arătam anul trecut la Telejurnal, multe clinici şi laboratoare încalcă regula. Au introdus şi tot felul de taxe, precum cea de analiză a dosarului. Deşi nici acelea nu sunt legale. Pot plăti scump, dacă pacienţii îi reclamă.

Potrivit legislaţiei în vigoare, cei care le iau bani asiguraţilor pentru serviciile medicale decontate riscă să piardă contractul cu Casa de asigurări de sănătate. Casa poate decide direct rezilierea, fără alte sancţiuni.

Şi au fost astfel de cazuri. La discuţiile pentru noul contract-cadru pentru serviciile medicale, furnizorii privaţi au cerut să li se permită să încaseze oficial şi transparent "contribuţia personală" pentru servicii medicale şi de cazare. Iar pacienţii să-şi asume asta prin semnătură, de la începutul tratamentului.

Patronii de la clinicile şi laboratoarele medicale private mai cer şi o majorare de 20 la sută pentru tarifele decontate de către Casa de asigurări pentru o serie de analize şi internări pentru care nu şi-ar acoperi costurile. Iar medicii ar pleca în alte spitale.

Casele de asigurări au făcut aproape 600 de controale, anul trecut. Le-au imputat peste un milion de lei furnizorilor de servicii medicale prinşi cu nereguli.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 11°C
IASI 15°C 14°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 10°C 12°C
CRAIOVA 7°C 12°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI