Patronii brutăriei din Ditrău s-au răzgândit după ce soluția de compromis propusă de ei a fost respinsă de localnici. Îi vor păstra pe muncitorii din Sri Lanka în procesul de producție a pâinii

Cei doi muncitori sri-lankezi ai fabricii de pâine din Ditrău vor rămâne pe posturile lor. Dacă sâmbătă patronii voiau sa-i mute într-o altă fază a producției, duminică s-au răzgândit și spun că vor lucra și de-acum înaine la fabricarea pâinii. Cei doi bărbați locuiesc în Gheorgheni, după ce la Ditrău au fost amenințați inclusiv cei care îi țineau în gazdă. Ministrul Muncii a cerut verificări în acest caz.

02 Februarie 2020, 19:44 (actualizat 02 Februarie 2020, 19:45) Știrile TVR |
Răsturnare de situație în cazul Ditrău
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Patronii brutăriei spun că au încercat să ajungă la un compromis pentru a calma spiritele în Ditrău. De aceea și-au declarat disponibilitatea de a-i muta pe cei doi brutari din Sri Lanka la o altă  fază de producţie.

Estera Pall, purtător de cuvânt al fabricii de pâine: ''Am reanalizat decizia noastră şi am ajuns la concluzia să rămânem şi în continuare alături de muncitorii noştri din Sri Lanka. Ei vor lucra şi în continuare la noi pe aceleaşi posturi pe care au fost angajaţi şi în niciun caz nu suntem dispuşi să renunţăm la ei. Nu ne lăsăm influenţaţi de ură".

Ministrul Muncii a declarat că a cerut verificări în acest caz.

Preotul romano-catolic din Ditrău, care a fost de partea localnicilor revoltați, spune că își recunoaște greșeala, însă nu o regretă.

Reacția vine după ce a fost criticat de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia.

În urma ameninţărilor unor localnici că vor da foc caselor în care sunt găzduiţi, cei doi brutari din Sri Lanka au fost mutaţi de patroni la 15 kilometri  de comuna Ditrău, în municipiul Gheorgheni. Aici oamenii oamenii par să privească lucrurile diferit.

Între timp, despre scandalul de la Ditrău s-a auzit inclusiv în Sri Lanka. Unul dintre colegii celor doi brutari a spus că sâmbătă amândoi au plâns după ce au fost căutaţi de familiile lor îngrijorate.

Presa din ţara din care provin a publicat articole despre ei.

Luni, cei aproximativ 350 de participanţi la adunarea populară de la Căminul Cultural din Ditrău care se opun prezenţei celor doi munictori din Sri Lanka în comuna lor vor transmite prin intermediul primarului localităţii o petiţie adresată patronilor fabricii de pâine.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 27°C
IASI 23°C 24°C
CLUJ 20°C 17°C
CONSTANTA 26°C 26°C
CRAIOVA 23°C 24°C
BRASOV 22°C 21°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI