Patroni italieni au deschis o fabrică de piese auto la Iaşi în semn de mulţumire pentru angajatul lor român, nevoit să se întoarcă acasă

16 martie 2017, 21:49

Vasile Constantin e maistru prelucrător de metale de 20 de ani. O meserie pe care nu se prea pune preţ la noi în ţară, dar pe care italienii o apreciază din plin.

A lucrat la Fortus Iaşi, dar acum câţiva ani a plecat să lucreze în Italia, la Treviso.

Acolo s-a remarcat prin muncă, pricepere şi seriozitate. El şi colegii lui români au reuşit să mărească profitul companiei italiene. Iar când a anunţat că trebuie să revină în România, a avut parte de o mare surpriză.

Foştii colaboratori din Italia, când au văzut că nu rămân acolo şi că mă întorc definitiv au zis că, bun, atunci mutăm şi nou o parte din producţie în România. Am pornit cu investiţii destul de modeste, să vadă cumva şi cum ne descurcăm aici, legislaţia destul de încâlcită la momentul respectiv„, povesteşte maistrul Vasile Constantin.

Bărbatul ar fi vrut că italienii să investească la Fortus, dar secţia în care a lucrat a fost distrusă. Aşa că italienii au investit într-o hala la Leţcani.

Alături de Vasile lucrează şi Bogdan, un tânăr care s-a încăpăţânat să rămână în ţară. A fost şef de promoţie la Facultatea de Construcţii de Maşini din Iaşi. A refuzat să se angajeze la multinaţionale şi a mers pe mâna meşterului Vasile Constantin.

Vasile Constantin şi-ar dori ca măcar o parte din lucrurile din România să fie aşa cum sunt în Italia. Dintr-un singur motiv: acolo munceşte toată lumea. Şi asta face toată diferenţa.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite