Patroni italieni au deschis o fabrică de piese auto la Iaşi în semn de mulţumire pentru angajatul lor român, nevoit să se întoarcă acasă

O firmă din Italia a deschis o fabrică de piese auto la Iaşi, iar motivul este surprinzător. Patronii au vrut să-l răsplătească astfel pe un român care a muncit mai mulţi ani în Italia, dar a fost nevoit să se întoarcă acasă. Şi pentru că nu au vrut să renunţe la serviciile lui, au deschis o fabrică în România.

16 Martie 2017, 21:49 (actualizat 17 Martie 2017, 17:21) Știrile TVR |
Răsplătit cu o fabrică
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Vasile Constantin e maistru prelucrător de metale de 20 de ani. O meserie pe care nu se prea pune preţ la noi în ţară, dar pe care italienii o apreciază din plin.

A lucrat la Fortus Iaşi, dar acum câţiva ani a plecat să lucreze în Italia, la Treviso.

Acolo s-a remarcat prin muncă, pricepere şi seriozitate. El şi colegii lui români au reuşit să mărească profitul companiei italiene. Iar când a anunţat că trebuie să revină în România, a avut parte de o mare surpriză.

"Foştii colaboratori din Italia, când au văzut că nu rămân acolo şi că mă întorc definitiv au zis că, bun, atunci mutăm şi nou o parte din producţie în România. Am pornit cu investiţii destul de modeste, să vadă cumva şi cum ne descurcăm aici, legislaţia destul de încâlcită la momentul respectiv", povesteşte maistrul Vasile Constantin.

Bărbatul ar fi vrut că italienii să investească la Fortus, dar secţia în care a lucrat a fost distrusă. Aşa că italienii au investit într-o hala la Leţcani.

Alături de Vasile lucrează şi Bogdan, un tânăr care s-a încăpăţânat să rămână în ţară. A fost şef de promoţie la Facultatea de Construcţii de Maşini din Iaşi. A refuzat să se angajeze la multinaţionale şi a mers pe mâna meşterului Vasile Constantin.

Vasile Constantin şi-ar dori ca măcar o parte din lucrurile din România să fie aşa cum sunt în Italia. Dintr-un singur motiv: acolo munceşte toată lumea. Şi asta face toată diferenţa.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 26°C 25°C
IASI 23°C 21°C
CLUJ 21°C 19°C
CONSTANTA 23°C 23°C
CRAIOVA 24°C 23°C
BRASOV 20°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI