Patronatele din turism protestează față de anularea voucherelor de vacanță și întârzierea plății ajutorului financiar promis firmelor afectate

15 februarie 2021, 14:09

Reprezentanții industriei HoRa i-au cerut ministrului să găsească o soluție astfel încât voucherele de vacanță să se acorde și anul acesta. O a doua revendicare este cea legată de ajutoarele de stat care sunt promise sectorului și care nu au fost acordate până în prezent.

Ministrul Economiei a promis că va discuta cu premierul și cu ministrul Finanțelor cu privire la voucherele de vacanță, dar sunt puține șanse ca decizia să fie schimbată. În ceea ce privește ajutoarele de stat promise hotelurilor și restaurantelor, ministrul a precizat că acestea vor fi acordate imediat ce va fi adoptată legea bugetului de stat.

Până la găsirea unei soluții pentru acest sector, mâine reprezentanții HoRa vor organiza un protest. Patronii de restaurante și hoteluri vor opri munca între 12.00 și 12.30.

Voi avea o discuție și cu premierul și cu ministrul de Finanțelor  referitoare la voucherele de vacanță. Deocamdată poziția exprimată de premier este cea oficială a Guvernului a spus ministrul Economiei Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.

Reprezentanţii organizaţiilor din turism  s-au întâlnit luni cu ministrul Economiei Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, în contextul ultimelor decizii care afectează sectorul ospitalităţii, respectiv anularea voucherelor de vacanţă, întârzierile în plăţile pe Măsura 2 sau blocajul pe Măsura 3.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

China crește exporturile. Economia din întreaga lume se zdruncină

Analiza. Europa vs Statele Unite. Care economie este mai performantă

Statul vrea să se împrumute cu dobândă de la românii din diaspora