Sesiunea Anuală de Comunicări Științifice a INP. Raluca Turcan: Investiția în patrimoniul cultural al țării noastre este necesară și, în același timp, urgentă

7 noiembrie 2023, 09:46

În decursul celor 3 zile, vor fi abordate teme cu miză importantă pentru cercetarea, monitorizarea, conservarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural românesc. Lucrările au fost deschise de Ministrul Culturii, Raluca Turcan, care a subliniat importanța moștenirii culturale pentru România.

Raluca Turcan, ministrul Culturii: Patrimoniul național trebuie să reprezinte o prioritate de țară fie că ne referim la patrimoniul material sau la cel nematerial. Investiția în patrimoniul construit este una dintre prioritățile mele ca ministru al Culturii și de aceea consider că această dezbatere este binevenită și ne va ajuta să identificăm împreună soluțiile pentru punerea în valoare a acestei bogății a României. Investiția în patrimoniul cultural al țării noastre este necesară și, în același timp, urgentă și este la fel de importantă ca investiția în infrastructură și servicii publice și contribuie în mod esențial la atingerea obiectivului nostru de dezvoltare ca țară.

Ministrul Culturii a vorbit şi despre proiectele de reabilitare de care instituţia pe care o conduce se ocupă în prezent, dar şi despre proiecte viitoare. Printre ele se numără Muzeul de Istorie al României și teatrul din Cluj-Napoca.

Raluca Turcan, ministrul Culturii: Trebuie să o felicit pe doamna Oana Zaharia și echipa de la Institutul Național al Patrimoniului pentru că, într-o perioadă foarte scurtă de timp, am reușit să comasăm procedurile, să urgentăm fiecare etapă pe care trebuie să o parcurgem pentru a demara lucrări de investiții.

La deschiderea oficială au mai participat și secretari de stat din partea Ministerului Mediului și al Ministerului Afacerilor Externe, dar și reprezentanți ai Comisiei Naționale UNESCO.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite