Patrick Mouratoglou: Simona Halep este deja o mare campioană, dar are încă lucruri de arătat și poate merge foarte departe

Patrick Mouratoglou și Simona Halep
Patrick Mouratoglou și Simona Halep
11 aprilie 2022, 10:59

De la Serena la Simona

Patrick Mouratoglou și Simona Halep au uimit lumea tenisului în urmă cu câteva zile, când și-au anunțat colaborarea. Antrenorul francez de origine greacă, care lucrează de  10 ani cu Serena Williams, a dezvăluit pentru Tenis Majors că parteneriatul a început de la o idee e fostului antrenor al Simonei, Darren Cahill.

Suntem prieteni buni. Am lucrat împreună la televiziune, așa că ne cunoaștem foarte bine, iar Simona era în căutarea unui hitting partner (partener de antrenament, n.r). Așa că m-a întrebat dacă aș putea să-i găsesc pe cineva și i-am spus: „Da, desigur.” Și am găsit pe cineva care  încă lucrează cu noi (la Academia Mouratoglou, n.r), Arnaud Restifo și a început așa. A avut un partener de antrenament la turnee. După Dubai și Doha, a decis să vină la academie să practice și apoi m-a întrebat dacă pot să o asist pe teren (la antrenamente).

Mouratoglou a explicat că a mers la două-trei antrenamente de-ale Simonei, apoi sportiva l-a întrebat dacă ar putea să o antreneze, dar în acel moment nu se putea, tehnic, el fiind antrenorul Serenei, chiar dacă nu mai lucraseră împreună de opt luni.

Antrenorul francez a arătat că ulterior a vorbit cu Serena despre planurile ei și au decis că în perioada următoare, cel puțin pe termen scurt,  poate antrena o altă jucătoare:  „Am mers să o văd pe Simona (la Indian Wells) și am avut o discuție acolo.  I-am spus că sunt disponibil și ea a fost interesată să lucreze cu mine. I-am spus ‘Hai înapoi la Academie și vom începe să lucrăm și vom vedea cum merg lucrurile’. Iar lucrurile au mers, cred, foarte bine, din primul moment. Apoi situația a fost clară.”

Nu punem limite, vrem să fie cea mai bună versiune a ei

Mouratoglou a vorbit și despre obiectivele colaborării cu fostul lider mondial.Planul pe termen scurt este să facem totul astfel încât să fie cea mai bună versiune a ei posibilă. Cred că a realizat deja multe. A fost numărul 1 mondial, a câștigat Grand Slam-uri, așa că face parte dintre cei  foarte, foarte, foarte puțini jucători care au reușit să realizeze lucruri incredibile. Deci este o campioană, dar simt că are o bază pe care se pot face îmbunătățiri în multe aspecte și încă îi este foarte foame de tenis. […] Simte că poate da și mai mult pe teren și vrea să vadă cât de departe poate merge. Și cred că poate merge foarte departe.”

Antrenorul spune că nu vor pune limite în ceea ce privește obiectivele Simonei: „A fost numărul 1, a câștigat Grand Slam-uri. Nu există niciun motiv pentru care nu ar putea sau nu ar putea să facă asta din nou. Deci nu vor exista limite. Scopul nu este să spunem că asta ne propunem, pentru că uneori mergi chiar mai departe decât crezi. Scopul este, probabil, ca într-o zi să-și oprească cariera gândindu-se: „Am făcut maximum din ce aș fi putut face.” Și cred că mai are mulți ani până când se oprește, iar acești mulți ani vrem să facem cei mai buni.”

Simona are un tenis complet, e grozavă și în apărare, și în atac

Antrenorul francez e arată încântat de tenisul Simonei, despre care spune că este o jucătoare completă, care poate face multe lucruri, atât în apărare, cât și în atac: „În primul rând, este o jucătoare incredibilă. Adică, știm asta cu toții,  pentru că a realizat atât de multe, dar și calitatea jocului ei este grozavă.  Îmi place să o văd jucând,  pentru că este un tenis grozav, are un joc complet. Poate face o mulțime de lucruri. E grozavă în apărare, e grozavă în atac.”

Mouratoglou a lăudat și etica muncii în cazul sportivei din România: „Îmi place să lucrez cu ea pentru că, deși nu lucrăm încă de mult timp, ceea ce am văzut până acum este grozav. Etica ei de muncă este incredibilă. Din prima secundă în care se află pe teren, concentrarea este  totală, de la prima minge până la ultima, ceea ce este destul de rar. Asta e specific unei campioane, în mod clar, și îmi place atitudinea ei, pentru că vrea să progreseze în toate. Este inteligentă și dornică să înțeleagă și să învețe lucruri noi, este o elevă incredibilă.  Dă 100%.”

„Cred că într-o perioadă scurtă de timp, am creat o relație foarte bună în care simt că are cu adevărat încredere în mine și lucrăm deja foarte bine”, a conchis antrenorul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite