Patricia Țig, calificată în premieră în turul al doilea la Roland Garros

Patricia Ţig
Patricia Ţig
28 septembrie 2020, 21:47

Ţig (26 ani, 59 WTA) a obţinut victoria după aproape două ore de joc (1 h 58 min).

Românca a început bine şi a condus în primul set cu 5-1, dar a pierdut patru ghemuri la rând şi a fost egalată, după ce a avut minge de meci (la 5-3). Ţig a reuşit un nou break, iar apoi a încheiat setul cu 7-5.

În actul secund, Ţig a condus cu 3-1, dar Voegele (30 ani, 117 WTA) a reuşit să ia trei ghemuri la rând (4-3) şi a preluat controlul pentru o perioadă. Elveţianca a condus cu 5-4, dar Ţig a egalat şi a făcut un nou break, iar în cele din urmă a încheiat conturile la a patra sa minge de meci.

Patricia Ţig a servit mai bine şi a avut un procentaj mai mare la punctele cu primul serviciu, însă situaţia a fost echilibrată la mingile direct câştigătoare (28-29) şi la erorile neforţate (25-26).

Ţig şi-a asigura un cec de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe Christina McHale, o americancă de 28 de ani, aflată pe locul 81 în lume.

Duminică au obţinut victorii în primul tur Simona Halep (principala favorită) şi Irina Begu.

Alte patru românce evoluează în primul tur – Sorana Cîrstea (cu kazaha Elena Rîbakina), Ana Bogdan (cu unguroaica Timea Babos), Monica Niculescu (împotriva americancei Danielle Collins) şi Irina Bara (contra croatei Donna Vekic).

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă