Patriarhul Daniel: Românii din străinătate să-şi păstreze credinţa şi să aprecieze ospitalitatea ţărilor în care locuiesc

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a îndemnat, joi, într-un mesaj adresat românilor de pretutindeni, să păstreze valorile spiritualităţii româneşti şi să aprecieze ospitalitatea ţărilor în care locuiesc în prezent.

29 Aprilie 2021, 12:06 Știrile TVR |
Patriarhul Daniel / FOTO: basilica.ro

"Întrucât, în Patriarhia Română, anul 2021 este în mod deosebit dedicat românilor din afara României, adresăm românilor de pretutindeni un mesaj părintesc de multă preţuire, precum şi îndemnul de a păstra credinţa creştină ortodoxă împreună cu valorile spiritualităţii româneşti şi totodată să aprecieze ospitalitatea ţărilor în care locuiesc acum", a afirmat Patriarhul Daniel în mesajul său cu ocazia Sfintelor Paşti.

Înaltul ierarh ortodox a arătat că troparul "Hristos a înviat din morţi" este un imn solemn de biruinţă despre viitorul ultim al omenirii şi al universului.

"Începând cu noaptea de Paşti, timp de 40 de zile, cântăm troparul 'Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând, şi celor din morminte viaţă dăruindu-le'. Acest imn solemn de biruinţă este o mărturisire de credinţă şi o profeţie despre viitorul ultim al omenirii şi al universului. Învierea lui Hristos ne arată biruinţa iubirii sale smerite şi milostive asupra păcatului ca existenţă egoistă şi asupra morţii ca despărţire a sufletului de trup cu scopul de a dărui lumii o viaţă nouă, viaţa cerească veşnică. Deci, destinaţia ultimă a omului nu este mormântul ci împărăţia cerurilor", a spus Patriarhul Daniel.

"Sfintele Paşti să aducă tuturor românilor în suflete şi în case pace şi bucurie, sănătate şi mult ajutor de la Dumnezeu în toate fapta bună. Hristos a înviat! Adevărat a înviat!", a mai spus Patriarhul.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2021 ca An omagial al pastoraţiei românilor din afara României şi An comemorativ al celor adormiţi în Domnul - valoarea liturgică şi culturală a cimitirelor.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 29°C
IASI 29°C 28°C
CLUJ 26°C 25°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 27°C 28°C
BRASOV 24°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI