Patriarhia cere tuturor parohiilor să se organizeze pentru a veni în ajutorul enoriaşilor

28 martie 2020, 20:08

Părintele Teleanu este slujitor în cadrul parohiei Sfântul Pantelimon din Capitală. În contextul pandemiei comunică prin Whatsup cu enoriaşii. Dar şi cu cei care vor să ajute.

Patriarhia a cerut tuturor parohiilor să se organizeze pentru a veni în ajutorul enoriaşilor. Preoţii, diaconii, cântăreţii, dar şi voluntarii, trebuie să formeze grupuri care să poată face cumpărături, să trimită hrană caldă, medicamente sau produse de igienă.

Există şi proceduri clare: cei din grupurile de acţiune trebuie să ţină legătura telefonic sau online cu enoriaşii, dar şi cu autorităţile pentru a afla ce probleme pot fi rezolvate. Toţi au la dispoziţie şi platforma Patriarhiei ajutacubucurie.ro și TelVerde 0800800368.

Preotul paroh, cel care va conduce grupul de acțiune, va fi cel care va menține legătura cu responsabilii desemnați de centrul eparhial, cu autoritățile locale, cu ONG-urile dar și cu potențialii beneficiari, voluntari sau donatori.

Patriarhia recomandă insistent să se implice ca voluntari toți clericii, membrii Consiliului Parohial care nu au 65 de ani precum și toate organizațiile de tineret sau caritabile, ortodoxe. Şi toţi trebuie să respecte reguli stricte de igienă şi să colaboreze cu autorităţile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite